Za Dan policije nagrađeni najbolji policajci i skupine

Za Dan policije nagrađeni najbolji policajci i skupine

Na svečanoj akademiji u povodu Dana policije u petak su u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog dodijeljene nagrade najboljim policajcima koji su u svom radu pokazali iznimnu hrabrost, ali i dvjema policijskim skupinama za sudjelovanje u velikim akcijama suzbijanja trgovine drogom i ljudima.

Za “iznimnu hrabrost, požrtvovnost, odlučnost i ustrajnost u hvatanju počinitelja kaznenih djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, čime je pridonio ugledu službe”, nagrađen je službenik zadarske policije Ivan Ukalović.

Njegov zagrebački Kolega Dubravko Mikulić nagrađen je za “hrabro, samoinicijativno i profesionalno provedenu potjeru osumnjičenika koja je za rezultat imala otkrivanje i sprječavanje pomno planiranog bijega počinitelja teškog kaznenog djela razbojništva”.

Godišnja nagrada za skupine dodijeljena je Draženu Rastoviću, Tomislavu Štambuku, Ivici Šestaku iz uprava kriminalističke policije, Hariju Brnadu, Draženu Beoviću, Marinu Šnoblu, Nini Mijolović, Tomislavu Gašparoviću, Emini Herceg, Jozi Bendra i Sandiju Majeru iz PU primorsko-goranska za stručno i profesionalno pokretanje složenog i dugoročnog međunarodnog kriminalističkog istraživanja u akciji NANA.

“Svojim sistematskim i nadasve zajedničkim pristupom radu razriješili su više teških kaznenih djela iz tzv. tamne zone kriminaliteta, dali dodatni doprinos javnom predstavljanju policije i povećanje ugleda policije u cijelosti i ujedno zaplijenili 100 kg kokaina”, stoji u obrazloženju.

Dejanu Dretaru, Ireni Sever, Slavenu Borasu, Alenu Barti, Mariu Matovini, Tomislavu Miluniću, Željku Zoriću, Danijeli Miloš Hasel, Ivanu Kuharu iz Uprave kriminalističke policije te Damiru Bariću iz Uprave policije, godišnja nagrada je dodijeljena za iznimni angažman tijekom pripreme i realizacije kriminalističkog istraživanja trgovanja ljudima. U obrazloženju je istaknuto da su “značajno utjecali na povećanje sigurnosti i zaštite ljudi i imovine te su pokazali iznimnu sposobnost rukovođenja, požrtvovnosti, hrabrosti i spretnosti, kako u neposrednom rukovođenju i odlučivanju, tako i svojim osobnim sudjelovanjem u kriminalističkom istraživanju”.

Medalja za izuzetni pothvat u policijskom postupanju dodijeljena je Renatu Gregurašu iz virovitičko-podravske policije, dok je Franjo Mirković dobio zahvalnicu za “iznimnu hrabrost i požrtvovnost u pružanju pomoći policijskim službenicima prilikom sigurnog izmještaja zrakoplovne bombe iz Drugog svjetskog rata”.

Zahvalnica za doprinos u provođenju međunarodnog kriminalističkog istraživanja NANA dodijeljena je zamjenici ravnatelja Uskoka Sajonari Čulini, dok je za planiranje i angažman tijekom dočeka nogometne reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, nagrađena zagrebačka policijska uprava.

Na tom je dočeku, kako je istaknuto, bilo pola milijuna ljudi, a da pritom na prometnicama i širem području grada Zagreba nije zabilježen ni jedan incident niti sigurnosni propust. Policiji se na tome zahvalio i gost ovogodišnjeg Dana policije nogometni izbornik Zlatko Dalić. (Hina)


Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI