(VIDEO) Policija upozorava motocikliste: Ceste nisu piste, neka ostanu sigurne

(VIDEO) Policija upozorava motocikliste: Ceste nisu piste, neka ostanu sigurne

Unatoč epidemiji koronavirusa na prometnicama je uočen pojačani promet motocikala i mopeda, upozorila je policija poručujući ljubiteljima vožnje na dva kotača da ceste nisu piste te da trebaju ostati sigurne.

U povodu nadolazećih povoljnih vremenskih uvjeta, policija podsjeća mopediste i motocikliste da se kreću propisanim brzinama, odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku, upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom.

Također, apeliraju da ne voze motocikle i mopede koji su registrirani te da vozači, ali i suvozači obavezno koriste zaštitne kacige, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna posebice ukoliko bi sudjelovali u prometnim nesrećama.

Zaštitna oprema ublažava moguće ozljede, odnosno njihove posljedice. “Tu u prvom redu mislimo na motociklističke jakne, hlače, kombinezone, rukavice, čizme, štitnike i drugo”, kažu u policiji.

Posebno naglašavaju obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede.

“U zaštiti mladih motorista i motociklista, prije same kupnje mopeda i motocikla poduzmite sve potrebne predradnje (polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjera tehničke ispravnosti vozila, kupnja zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme), kako bi oni bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu”, kažu u policiji. (Hina)

Foto: Božidar Bebek/ Video: MUP TV

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI