Policija u Osijeku uhitila 35-godišnjaka zaraženog koronavirusom jer je napuštao prebivalište i prijetio

Policija u Osijeku uhitila 35-godišnjaka zaraženog koronavirusom jer je napuštao prebivalište i prijetio

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u nedjelju su uhitili 35-godišnjaka zbog sumnje da je, unatoč zarazi koronavirusom, napuštao mjesto prebivališta i prijetio poznanici, te su proveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijetnja“ i kazneno djelo „Nametljivo ponašanje“ na štetu 32-godišnjakinje te kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“, izvjestilo je u ponedjeljak Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Sumnja se da se 35-godišnjak od 5. studenog, od kada mu je određena mjera izolacije, nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije već je svjesno, u više navrata od kada je imao saznanja da je zaražen koronavirusom, napuštao mjesto prebivališta.

Pored navedenog, 35-godišnjak je od 6. do 7. studenog 32-godišnjakinju vrijeđao pogrdnim riječima, slao više desetaka poruka i poziva, dolazio do mjesta gdje živi te pokušavao ostvariti kontakt i prijetio, navodi policija.

Jučer, 8. studenog, oko 13:50 sati, policijski službenici su, uz sve mjere zaštite, uhitili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 35-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, stoji u priopćenju MUP-a.

Foto: MUP/ Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI