SLUŽBENA PROCJENA – Policija: Na prosvjedu u Splitu bilo 15.000 ljudi

SLUŽBENA PROCJENA – Policija: Na prosvjedu u Splitu bilo 15.000 ljudi

Na splitskoj Rivi na prosvjedu protiv Istanbulske konvencije bilo je 15.000 ljudi, sve je prošlo mirno i nisu zabilježeni nikakvi izgredi, izjavio je u petak načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić na konferenciji za novinare.

Oko 18 sati ocjenjujemo da je na prosvjedu bilo oko 15.000 ljudi, možda je do 19 sati taj broj narastao na 18.000, ali ocjenjujemo da je okvirna brojka oko 15.000 ljudi, izjavio je Marendić dodavši da policija nije htjela u četvrtak objaviti broj prosvjednika jer je prvo trebalo prikupiti materijale koji će pomoći da se dođe do realne brojke.

Marendić je novinarima rekao kako je skup na Rivi bio miran i dostojanstven, prosvjed završio u 19,20 sati, što je bilo u skladu s dogovorom s organizatorom, a policija je odlično surađivala s gradskim službama.

U Split je zbog prosvjeda došlo 25 autobusa s prosvjednicima, rekao je, a na pitanje novinara iz kojih su pravaca stizali autobusi odgovorio je kako policija nije radila posebnu analizu pravaca kretanja autobusa, već je samo pomogla prilikom ulaska u grad i smještaja autobusa.

Za drugo okupljanje, koje je održano u isto vrijeme na Matejušci, gdje su aktivisti u organizaciji udruge Domina u more pustili 100 lampiona za sto žena koje su ubili njihovi partneri, Marendić je rekao da je također prošlo bez izgreda i dostojanstveno.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI