Policija: Bivši agent SOA-e Toni Matas počinio je samoubojstvo

Policija: Bivši agent SOA-e Toni Matas počinio je samoubojstvo

Bivši šef zadarskog centra SOA-e, direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte Toni Matas koji je u nedjelju pronađen mrtav u automobilu nedaleko od Knina, počinio je samoubojstvo navodno zbog afere Vjetroelektrane, potvrđeno je u utorak iz šibenske policije.

Dovršeno je postupanje policije temeljem obavijesti građana od 21. ožujka u 12,00 sati da se na području Kravlje drage, nedaleko Knina, u automobilu nalazi mrtvo tijelo muške osobe. Provedenim mjerama i radnjama od strane policije, kao i obavljenom obdukcijom u Općoj i veteranskoj bolnici u Kninu, utvrđeno je da se radi o 50-godišnjaku te da njegova smrt nije posljedica kaznenog djela. O svemu poduzetom i utvrđenom će Posebnim izvješćem biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, navodi se u priopćenju iz šibenske policije.

Toni Matas zadnji put u javnosti se spominjao prije nekoliko mjeseci i to zbog afere Vjetroelektrane kada ga se povezivalo s bivšom gradonačelnicom Knina i državnom tajnicom u Ministarstvu uprave Josipom Rimac koja je prvoosumnjičena u toj korupcijskoj istrazi.

Neslužbeni izvori kažu kako je Matas u posljednje vrijeme imao poslovnih i obiteljskih problema koji su kulminirali baš aferom Vjetroelektrane kada ga je Josipa Rimac navodno optužila za izdaju. Matas je prije nekoliko dana bio na ispitivanju u Uskoku. Među tragovima na mjestu događaja pronađeno i Matasovo oproštajno pismo u kojem se spominje pritisak kojem je bio izložen zbog svoje uloge u aferi s Josipom Rimac.

Foto: Ilustracija SOA

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI