“DOČEK VATRENIH” Ravnatelj policije Nikola Milina: “Policajci su svoj posao obavljali profesionalno, ali su pokazali i domoljublje i da hrvatska policija dolazi iz naroda i živi sa svojim narodom”

“DOČEK VATRENIH” Ravnatelj policije Nikola Milina: “Policajci su svoj posao obavljali profesionalno, ali su pokazali i domoljublje i da hrvatska policija dolazi iz naroda i živi sa svojim narodom”

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je za središnji Dnevnik HRT-a da je preko 500 policijskih službenika bilo angažirano za jučerašnji doček Vatrenih u Zagrebu.

“Policajci su svoj posao obavljali profesionalno, ali su pokazali i domoljublje i da hrvatska policija dolazi iz naroda i živi sa svojim narodom. Eto, neki kažu da su jučer propješačili i 17 km, što je i više nego naš igrač Brozović koji je protrčao u jednoj utakmici nešto više od 16 km”, rekao je ravnatelj Milina.

Policija je jako dobro pripremljena za sve sigurnosne izazove, a ne samo za ovaj jučerašnji. Ponosan sam na hrvatsku policiju, dodao je.

Milina: Vidjeli ste hrvatskog policajca – srdačnog i profesionalnog

Na pitanje jesmo li jučer vidjeli “mekšu stranu policije”, odnosno jesu li policajci prethodno dobili neke upute ili ih je ponio trenutak, Milina je izjavio da nije bilo nekih posebnih uputa. Cijeli svijet je jučer vidio hrvatskog policajca kakvog ga zaista i želimo vidjeti – srdačnog i profesionalnog.

Govoreći o izazovima osiguravanja velikih događaja Milina je kazao da ovaj jučerašnji događaj ne možemo sa sigurnosnog karaktera uspoređivati s osiguranjima dolaska Svetog oca i drugih državnika koje su štićene kategorije najvećeg svjetskog ranga. Najbitnije je da nije bilo nijednog incidenta niti ugroze, istaknuo je glavni ravnatelj policije.

Odgovarajući na pitanje je li trebala biti postavljena ograda duž cijele trase, jer je prolazak Vatrenih trajao nekoliko sati, Milina je odgovorio da je Hrvatska policija stalno bila u koordinaciji s organizatorom.

“Policija je bila sposobna i ubrzati dolazak igrača, ali vidjeli ste. To je bila jedna slika zajedništva, igrača i građana. Svi su bili puni radosti i ponosa. Hrvatska policija se prilagodila tim uvjetima i osiguravala je da protekne sve u najboljem redu. Osigurala je i evakuaciju u slučaju da je trebalo sa središnjeg Trga”, izjavio je glavni ravnatelj policije za središnji Dnevnik HRT-a.

Foto/screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI