Prometni policajci i narednih dana u blizini škola, u fokusu nepropisno parkiranje i brzina

Prometni policajci i narednih dana u blizini škola, u fokusu nepropisno parkiranje i brzina

Policija će i u narednim danima biti prisutna u blizini škola u svim dijelovima Hrvatske, a posebnu pažnju usmjerit će na nepropisno parkiranje i brzinu u blizini škola, izvijestio je MUP uočio prvog dana nove školske godine.

U ponedjeljak je više od 400.000 djece krenulo u školu, a među njima je i 40.000 prvašića koji prvi put samostalno sudjeluju u prometu.

Policija stoga poziva sve vozače i ostale sudionike u prometu da povećaju oprez kako bi dječje putovanje do škole i natrag bilo sigurno.

Roditelje pozivaju „da konstantno upozoravaju djecu da put u školu nije igra i da poštuju prometne propise“, ali i da prilikom dovoza djece u školu svoja vozila ne parkiraju nepropisno jer time ugrožavate sigurnost ostale djece koja nisu jasno vidljiva zbog visine.

„Djeca su zaigrana i nesvjesna opasnosti koje skriva promet. Aktivnostima koje će provoditi unutar škola policija će im skrenuti pozornost na to koliko je važno pridržavati se prometnih propisa i koje sve potencijalne opasnosti promet skriva. Međutim, pojačan oprez vozača i roditeljski savjeti doprinijeti će njihovoj sigurnosti na početku njihovog obrazovnog putovanja“, izvijestio je MUP. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI