Pulski policajci spasili iz mora maloljetnoga mađarskog državljanina

Pulski policajci spasili iz mora maloljetnoga mađarskog državljanina

Zahvaljujući dobroj procjeni, ciljanoj pretrazi terena i brzom reagiranju policijskih službenika, djelatnici Postaje pomorske policije Pula-Pola u subotu poslijepodne spasili su iz mora maloljetnoga mađarskog državljanina koji je u moru proveo više od četiri sata te je, kada je spašen, bio na izmaku snaga.

U subotu oko 16,25 sati pulska policija primila je dojavu 48-godišnje rumunjske državljanke da je njezin maloljetni sin, mađarski državljanin, oko 13 sati otišao plivati na pulskoj plaži Saccorgiana te da se još nije vratio, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Budući da je mladić i prethodnih dana plivao sat do dva, roditelji se nisu odmah zabrinuli, no kako je vrijeme odmicalo, shvatili su da nešto nije u redu te su obavijestili policiju. Pulska policija odmah je uputila nekoliko svojih djelatnika koji su, zajedno sa spasiocima, počeli pretraživati obalni dio. Budući da je dječak već duže vrijeme bio u moru te je svaka minuta bila bitna, angažirano je i policijsko plovilo P-318 koji je u to vrijeme obavljalo druge službene poslove, ali je bilo najbliže mjestu nestanka maloljetnoga stranca te je procijenjeno kako je njegov angažman neophodan.

Voditelj ophodne brodice Valdi Bubić i mornar Tomislav Subota u 16,55 sati uputili su se iz Fažanskog akvatorija prema pulskoj plaži kako bi se što prije uključili u traganje za nestalim dječakom.

”Na moru su bili jak vjetar i jake struje, no do lokacije smo došli za dvadesetak minuta te smo odmah počeli tražiti nestalu osobu. Ubrzo smo, nakon samo pet minuta, oko 70 metara od obale, u blizini Zlatnih stijena, uočili jednoga mladića”, rekao je Bubić.

Mladić je plivao dezorijentirano između uvala Soline i Saccorgiana te je već bio umoran i pothlađen pa su mu policijski službenici pomogli da se popne na službeno plovilo i uputili se s njim prema Riječkom gatu. Odmah su ga osušili i ugrijali dekom te su mu dali vodu i ohrabrili ga napomenom da će se uskoro susreti s roditeljima.

”Na Riječkom gatu čekali su nas hitna medicinska pomoć i roditelji koje su tamo dovezli naši kolege iz Policijske postaje Pula-Pola. Majka nam je sva u suzama zahvaljivala što smo joj pronašli sina i što je sve u redu” rekao je policijski službenik Subota i istaknuo kako smatra da su on i njegov kolega samo radili svoj posao, ali im je drago da je ova potraga uspješno završila i da su dječaka predali u ruke roditeljima.

Pravovremeno i promptno postupanje policijskih službenika pomorske i pulske policije pokazalo je još jednom da hrvatska policija brine o sigurnosti građana te domaćim i stranim turistima koji borave na Jadranu, istaknuto je u priopćenju MUP-a. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI