Dvoje policajaca udaljeno iz službe zbog nedoličnog ponašanja tijekom krize

Dvoje policajaca udaljeno iz službe zbog nedoličnog ponašanja tijekom krize

Zagrebačka policija udaljila je u srijedu iz službe policajca koji je vulgarno komentirao ponašanje građana i mjere protiv koronavirusa te policajku koja je nudila prijevoz zanemarujući odluke kriznog stožera.

”U trenucima dok policijski službenici diljem Hrvatske nesebično daju doprinos društvenoj zajednici štiteći živote i imovinu naših građana u izvanrednim okolnostima, poput borbe protiv koronavirusa, potresa u Zagrebu i nimalo ugodnih vremenskih uvjeta, dvoje policijskih službenika bacili su ljagu na policijski poziv zbog čega će poslužiti kao primjer drugima”, stoji u policijskom priopćenju.

Pojašnjavaju da je policajac snimio i na društvenim mrežama objavio neprimjereni video sadržaj, dok je njegova kolegica koristeći činjenicu da se na policajce ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivaišta i boravišta, na društveni mrežama nudila prijevoz građanima.

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke dvoje policajaca je udaljeno iz službe, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova, kažu u policiji. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI