U studiju RTL Direkta tijekom cijele emisije stajao je policajac – Šprajc: “zamolili smo ih da u redakciji RTL Direkta uvijek bude jedan organ koji nas može legitimirati”

U studiju RTL Direkta tijekom cijele emisije stajao je policajac – Šprajc: “zamolili smo ih da u redakciji RTL Direkta uvijek bude jedan organ koji nas može legitimirati”

Uredniku RTL Direkta Zoranu Šprajcu sinoć je tijekom cijele emisije društvo u studiju pravio policajac čime je neizravno komentirao slučaj novinarke Đurđice Klancir kojoj su policajci upali u redakciju i legitimirali je.

“Dogodio se teški presedan u medijskom i političkom svijetu. Prilikom redovnog obavljanja svoje političke dužnosti rezača vrpci, dizača zastave i polagača vijenaca, sisačko moslavački župan Ivan Žinić bio je grubo ometen nekim tekstom novinarke Đurđice Klancir”, kazao je Šprajc u emisiji.

“U skladu s aktualnim demokratskim trendovima župan Žinić je odlučio protiv nje podići privatnu tužbu i posve logično putem svoga odvjetnika u njezinu redakciju poslao policiju da je lociraju i indentificiraju, a ako se ukaže potreba valjda i transferiraju. Policija je taj nalog uredno izvršila i rutinski upala u redakciju portala Net.hr i identificirala novinarku Klancir”, objasnio je voditelj emisije RTL Direkta Zoran Šprajc.

“Od početka emisije kraj mene stoji jedan organ reda. Naime kako bi policiji i politici uštedjeli vrijeme i novac na dolaske i odlaske iz redakcije zamolili smo ih da u redakciji RTL Direkta uvijek bude jedan organ koji nas može legitimirati čim ga netko odozgor nazove. Čvrsto vjerujemo da će to uskoro postati novi demokratski standard, a policija sastavni dio svake redakcije”, kazao je posprdno Šprajc u emisiji.

Izvor/RTL Direkt/Foto/screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI