GRADSKA SKUPŠTINA – Polaznici Policijske škole dobili zahvalnice za darivanje krvi

GRADSKA SKUPŠTINA – Polaznici Policijske škole dobili zahvalnice za darivanje krvi

Povodom 140 godine djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj i 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi, u organizaciji Crvenog križa jučer, 11. svibnja, u Staroj gradskoj vijećnici održana je svečanost povodom prvog darivanja krvi zagrebačkih srednjoškolaca.

U Policijskoj se akademiji svake godine organizira nekoliko akcija darivanja krvi, u kojima najviše sudjeluju polaznici Policijske škole „Josip Jović“, a mnogi od njih prvi put daruju krv.

Ova svečanost bila je prigoda da se iskaže zahvalnost, priznanje i poštovanje za humanost i plemeniti doprinos u spašavanju ljudskih života i pomoć bolesnima i unesrećenima.

Uz zahvale predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Josipa Jelića, predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Vlade Jukića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petra Penave, posebnu zahvalnost i ponos mladim darivateljima krvi izrazila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević zaželjevši svima zdravlje i uspjeh u daljnjem školovanju i radu i nadu da će i dalje u životu činiti dobro drugima.

Dugogodišnjim organiziranjem akcija darivanja krvi u Policijskoj akademiji, obrazovnoj ustanovi Ministarstva unutarnjih poslova, njeguje se tradicija darivanja krvi i izvršavanja odgojne funkcije koja potiče predanost i humanost u pomaganju građanima.

Svim prvim darivateljima krvi i dugogodišnjim organizatorima akcija dodijeljene su zahvalnice.

Izvor/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI