PREGOVORI O PAKETU POMOĆI NEZAPOSLENIMA Trump: “Ako će demokrati tu ključnu pomoć i dalje držati taocom, djelovat ću pod ovlastima predsjednika i Amerikancima pružiti pomoć koju trebaju“

PREGOVORI O PAKETU POMOĆI NEZAPOSLENIMA Trump: “Ako će demokrati tu ključnu pomoć i dalje držati taocom, djelovat ću pod ovlastima predsjednika i Amerikancima pružiti pomoć koju trebaju“

Pregovori u američkom Kongresu o novom paketu pomoći zbog koronavirusa u petak nisu donijeli rezultat zbog tvrdoglavosti demokratskih čelnika Nancy Pelosi i Chuck Schumera, a predsjednik Donald J. Trump rekao je da će, ako do dogovora ne dođe do kraja tjedna, potpisati izvršnu uredbu o nastavku pomoći nezaposlenima.

Kada se radi o novom paketu pomoći za stanovništvo i gospodarstvo pogođene pandemijom koronavirusa, demokrati i republikanci sukobljeni su po nizu pitanja, od naknade za nezaposlene do financijske pomoći školama. Sada, u trenutku kada je istekla pomoć za nezaposlene, kao i moratorij na deložacije, zastupnici se spremaju bez dogovora otići na odmor.

Neuspjeh u postizanju dogovora između dviju strana pogodio bi desetke milijuna nezaposlenih Amerikanaca koji su tijekom pandemije tjedno dobivali dodatnih 600 dolara, uz uobičajene naknade za one koji su izgubili radna mjesta. Republikanci žele paket sveukupne vrijednosti od bilijun dolara.

Američki predsjednik Trump u petak je održao iznenadnu konferenciju za medije u svom golf klubu u New Jerseyu i optužio demokrate za zastoj.

“Nancy Pelosi i Chuck Schumer i dalje insistiraju na radikalno lijevim politikama koje nemaju veze s kineskim virusom”, kazao je.

“Ako će demokrati tu ključnu pomoć i dalje držati taocom, djelovat ću pod ovlastima predsjednika i Amerikancima pružiti pomoć koju trebaju”, rekao je američki predsjednik Trump.

Bijela kuća je ranije najavila kako bi predsjednik mogao djelovati jednostrano putem izvršne uredbe.

Foto: The White House/ DREW ANGERER/GETTY IMAGES

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI