Ministar Božinović: Bez promjene načelnika u novim pograničnim policijskim postajama

Ministar Božinović: Bez promjene načelnika u novim pograničnim policijskim postajama

Preimenovanje 10 policijskih postaja u granične policijske postaje ne donosi ujedno i kadrovske promjene, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, odgovarajući na novinarska pitanja nakon obilježavanja 27. godišnjice tragične pogibije daruvarskih policajaca.

Ministar Božinović je dodao da preimenovanje policijskih poslova predstavlja priznavanje realnosti, jer upravno poslovi granične policije u tim policijskim postajama čine najveći dio posla.

“Načelnici policijskih postaja koje su sada policijske postaje granične policije bit će načelnici policijskih postaja granične policije. Svi su, naravno, na svoji mjestima dokle god ispunjavaju visoke kriterije koji su postavljeni pred sve rukovoditelje u hrvatskoj policiji”, pojasnio je ministar Božinović.

Ministar Božinović je naglasio kako je ulazak u šengenski prostor jedan od prioriteta Vlade Republike Hrvatske na kojemu se radi 24 sata, 7 dana u tjednu, kroz čitav niz aktivnosti – od pojačanih kontrola na vanjskim granicama do prilagodbi institucija, prije svega Ministarstva unutarnjih poslova.

“Hrvatska policija, mislim da je to danas jasno ne samo u Hrvatskoj, već i izvan naših granica, jedna je od najsposobnijih policija u Europi. To je policija koja radi posao u skladu sa zakonom, na zadovoljstvo naših građana, na zadovoljstvo brojnih gostiju koji dolaze u Republiku Hrvatsku, koja je otvorila vrata suradnji policijama drugim zemalja. Vidjeli ste i jučer da su u ophodnje tijekom ove turističke sezone, s našim policajcima krenuli čak i policajci iz NR Kine. Dakle, svime što radimo mi odajemo sigurnost i profesionalizam, a prilagodbe su nešto što ćemo raditi stalno. Ovo su vremena kad se i izazovi često mijenjaju i na njih treba tražiti adekvatne odgovore”, naglasio je Božinović.

Ministarstvo unutarnjih poslova, naglasio je ministar Davor Božinović, ove godine napravilo je dodatni iskorak po pitanju sigurnosti turista. Kako bi se ojačalo stanje sigurnosti u svim područjima od prometa do rješavanja kaznenih djela vezanih za strance ili prema strancima, uspostavljeno je posebno središte sa sjedištem u Zadru koja radi svakodnevno i policiji omogućava analizu i donošenje odluka na samom terenu. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI