POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU: Najelitnija postrojba hrvatske policije “ATJ Lučko” obilježila 29. godišnjicu

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU: Najelitnija postrojba hrvatske policije “ATJ Lučko” obilježila 29. godišnjicu

Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko te uvaženi gosti prigodnim programom svečano su obilježili 29. godišnjicu osnutka najelitnije postrojbe hrvatske policije.

Zbog terorizma i ostalih sigurnosnih prijetnji današnjem društvu, obučenost, vještine i stručnost pripadnika ove elitne postrojbe policije, od posebne su važnosti. U suvremenim uvjetima, Specijalna jedinica policije nije samo jedan od stupova protuterorističkih kapaciteta Republike Hrvatske, već i bitan faktor sigurnosti cijele Europske unije.

Uz pomoć najsuvremenijeg naoružanja i opreme u potpunosti je spremna odgovoriti na sve moguće oblike sigurnosnih izazova današnjice kao što su suzbijanja najtežih oblika kriminaliteta, uhićenja počinitelja najtežih kaznenih djela, snajperske operacije, helikopterske operacije, pronalaženja, deaktiviranja i uništavanja formacijskih i improviziranih eksplozivnih naprava na zemlji i pod vodom, ronilačke intervencije, rješavanje najsloženijih otmica i talačkih situacija te suzbijanje terorizma.

Predanost u radu i izvrsni rezultati ovih postrojbi traju od samih početaka Republike Hrvatske, s kojom su se paralelno stvarali, izgrađivali i razvijali. Njihova stručnost s vremenom samo jača te se uspješno prilagođava svim novonastalim sigurnosnim okolnostima. U prigodi ovog obilježavanja, svoju su stručnost, sposobnost i spremnost prezentirali u pokaznoj vježbi.

Pripadnici ATJ Lučko u ratu su se istaknuli kao najbolji od najboljih, a takvi su i danas – najelitnija postrojba hrvatske policije.

Foto/ Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI