NAJVIŠE VOJNE I DRŽAVNE POČASTI: Lijes s tijelom poginulog hrvatskog vojnika Briškog stigao u domovinu

NAJVIŠE VOJNE I DRŽAVNE POČASTI: Lijes s tijelom poginulog hrvatskog vojnika Briškog stigao u domovinu

Na zagrebački aerodrom NATO-ovim zrakoplom u petak ujutro stigao je lijes s poginulim hrvatskim vojnikom Josipom Briškim koji je dočekan uz  najviše vojne i državne počasti.

U zagrebačku zračnu luku, danas, 25. srpnja 2019. u ranim jutarnjim satima sletio je američki transportni avion C-17 kojim je u Hrvatsku prevezen preminuli hrvatski vojnik skupnik Josip Briški.

Američki zrakoplov u noćnim satima poletio je iz Bagrama u Afganistanu, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije „Resolute Support“ general Austin Scott Miller, čime je stradalom hrvatskom vojniku iskazana najveća počast.

U Hrvatskoj, na Plesu organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog, kojem uz obitelj preminulog pripadnika Hrvatske vojske, nazoči  predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te drugi visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

Svečanom dočeku nazoče i predstavnici zemalja članica NATO saveza, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Njemačke, Češke i Albanije. Nakon organiziranog dočeka uz najviše vojne počasti na Plesu, komemoracija za preminulog skupnika Josipa Briškog, održat će se u Ministarstvu obrane s početkom u 11,00 sati. U četvrtak su vojarne u Hrvatskoj i diljem svijeta, zajedno s Ministarstvom obrane, radni dan započele minutom šutnje u čast poginulom vojniku.

Autor/Hina/Totalno.hr/Foto i video/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI