MUP: U utorak petero poginulih na hrvatskim cestama

MUP: U utorak petero poginulih na hrvatskim cestama

Na hrvatskim prometnicama u utorak se dogodilo 30 prometnih nesreća u kojima je poginulo pet osoba, izvijestio je MUP.

Unatoč svakodnevnim upozorenjima na četiri glavne ubojice u prometu, jučer je u tri nesreće poginulo pet osoba i to zbog neprilagođene brzine i nevezanja sigurnosnim pojasom. U navedenim nesrećama još je jedna osoba teško ozlijeđena, a tri lakše.

U ostalim nesrećama ozlijeđeno je ukupno 37 sudionika, kažu u MUP-u.

Nekorištenje pojasa kobno za 23-godišnjeg vozača i i 16-godišnjeg suvozača

U utorak oko 16 sati između naselja Gornji Kuršanec i Kuršanec, 23-godišnjak je vozio automobil prije polaganja vozačkog ispita, nevezan sigurnosnim pojasom. Nakon pretjecanja zbog neprilagođene brzine vozilom ponovno je prešao na lijevu stranu kolnika i sudario se s automobilom iz suprotnog smjera. Vozač i nevezani putnik starosti 16 godina iz prvog automobila, preminuli su na mjestu nesreće, dok je vozač drugog automobila lakše ozlijeđen.

Neprilagođena brzina ubila 16-godišnjakinju

Oko 20.15 sati, u Bilju mlada 22-godišnja vozačica je izlaskom iz blagog desnog zavoja na kolniku prekrivenim snijeg, zbog neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad automobilom i sletjela udesno u odvodni kanal. Vozilo je potom udarilo u betonski most obližnjeg i prevrnulo na krov. U toj prometnoj nesreći 16-godišnja putnica smrtno je stradala, 19-godišnja putnica je teško ozlijeđena, dok su vozačica i još jedna 22-godišnja putnica lakše ozlijeđena.

Brzina dovela do samozapaljenja vozila – dvije osobe su izgorjele do neprepoznatljivosti

Oko 22 sata u Novalji, za sada nepoznati vozač osobnog automobila u kojem se nalazila još jedna nepoznata osoba, zbog neprilagođene je brzine, u noćnim satima, za vrijeme kiše i mokrog kolnika, izgubio nadzor nad vozilom i sletio ulijevo gdje je udario u betonski zid i stup javne rasvjete. Od siline udarca došlo je do samozapaljenja vozila te su osobe izgorjele do neprepoznatljivosti, izvijestila je policija. (Hina)

Foto/screenshot/RTL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI