Butković o pogibiji dječaka: Prometna inspekcija već je na dionici D1, zaobilaznica će se graditi 2020. godine

Butković o pogibiji dječaka: Prometna inspekcija već je na dionici D1, zaobilaznica će se graditi 2020. godine

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u ponedjeljak inspekciju dionice D1 u Turnju, gdje je prije tri dana poginuo 10-godišnji dječak, te izgradnju zaobilaznice prema Vukmanićkom Cerovcu, koja će početi 2020. godine.

Butković je nakon dodjele nagrade studentima sudionicima natječaja koncesionara Istarskog ipsilona Bina-Istra novinarima komentirao slučaj pogibije dječaka u Turnju, prometno najopterećenije gradske četvrti u Karlovcu, i prosvjed stanovnika Turnja, koji su u nedjelju nezadovoljstvo izrazili učestalo prelazeći zebru na dijelu dionice D1.

Skup je prošao bez većih incidenata, a stanovnici Turnja iskazali su revolt zbog stradavanja djeteta iako su godinama upozoravali nadležna tijela da je život uz tu prometnicu opasan i da se zaobilaznica gradi desetljećima.

“Najprije želim izraziti sućut obitelji poginulog dječaka, ta tragedija nije dobra i sve nas je skupa dotaklo na neki način”, rekao je Butković.

Što se tiče te dionice, prometna inspekcija i ljudi iz Hrvatskih cesta su na terenu i vidjet će što se može dodatno učiniti za sigurnost na toj dionici, kaže Butković.

“Taj dio ceste na D1, gdje je dosta intenzivan promet, obnovljen je, napravljeni su nogostupi i signalizacija. Vidjet ćemo je li moguće još nešto napraviti za povećanje sigurnosti”, naglasio je ministar.

Što se tiče izgradnje zaobilaznice, ona je u planu Hrvatskih cesta u vrijednosti negdje oko 80 milijuna kuna. U ovom trenutku se noveliraju projekti i ide se prema ishodovanju lokacijske dozvole, a do 2020. godine kreće se u izgradnju, najavio je Butković. (Hina)

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI