Štromar: HNS podupire uvođenje preferencijalnog glasa i za lokalne izbore

Štromar: HNS podupire uvođenje preferencijalnog glasa i za lokalne izbore

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja te zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar u četvrtak je u Kumrovcu izjavio kako njegova stranka podupire prijedlog da se preferencijalno glasovanje uvede i za lokalne izbore.

Za posjeta Općini Kumrovec u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je obišao klizišta, Štromar je komentirao najavu ministra uprave Lovre Kuščevića da bi se iduće godine trebalo mijenjati izborno zakonodavstvo, među ostalim i uvođenjem preferencijalnog glasovanja i na lokalnim izborima.

Štromar je istaknuo kako se HNS uvijek zalagao za preferencijalno glasovanje, da se vidjelo kako je to dobar model najprije za Europski parlament, a potom i za Sabor, što je stranka i predlagala.

“Samo mogu reći da sam s 14. mjesta na listi dobio mandat u Saboru. To znači da ne trebate biti čak u milosti stranke ako ste na listi. Ako ste kvalitetni, možete ući u Sabor“, rekao je Štromar i dodao kako će se time povećati razina demokracije u Hrvatskoj.

Komentirao je i izlazak zastupnice iz Krapinsko-zagorske županije Marije Puh iz HNS-a, rekavši kako je to njezina odluka te joj želi sreću u daljnjem radu.

“Mislim da nije imala razloga izaći iz HNS-a, da smo radili za Krapinsko-zagorsku županiju intenzivno, 64 milijuna kuna samo iz našeg ministarstva u godinu dana išlo je za projekte u Zagorju. Sjever Hrvatske konačno ima partnera u Vladi, a HNS je najbolji partner Zagorju u ovoj Vladi“, kazao je Štromar, ističući da je problem klizišta u županiji počelo rješavati upravo njegovo ministarstvo.

Za izlazak iz SDP-a Marija Habeka, zastupnika iz Varaždinske županije koji je najavio da će nastaviti u Saboru djelovati kao nezavisni zastupnik, rekao je kako nije u kontaktru s njim, ali da su HNS i njegov saborski klub “otvoreni za sve kvalitetna ljude i sve ideje koje mogu pomoći da Hrvatska ide naprijed, da ne ide ni lijevo, ni desno, nego samo naprijed“. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI