HGZ: Podržavamo odluku Vlade o nabavi borbenih zrakoplova, potrebna je zaštita suvereniteta zračnog prostora RH

HGZ: Podržavamo odluku Vlade o nabavi borbenih zrakoplova, potrebna je zaštita suvereniteta zračnog prostora RH

ZAGREB, 29. ožujka 2018. – Hrvatski generalski zbor (HGZ) u četvrtak je podržao odluku Vlade RH o nabavi izraelskih višenamjenskih borbenih zrakoplova te je izrazio zadovoljstvo zbog zadržavanja sposobnosti nadzora i zaštite suvereniteta zračnog prostora Hrvatske.

“Hrvatski generalski zbor je i od ranije izražavao stav o potrebi nabave borbenih zrakoplova.”

Nakon donošenja odluke Vlade RH za nabavu višenamjenskih borbenih zrakoplova Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora izražava svoju potpunu podršku toj odluci te zadovoljstvo zbog zadržavanja sposobnosti nadzora i zaštite suvereniteta zračnog prostora Republike Hrvatske, stoji u priopćenju Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora.

Podsjetimo da je Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu izrazila zadovoljstvo odlukom da se od Izraela kupe rabljeni borbeni zrakoplovi ocjenjujući da je riječ najboljoj mogućoj odluci te vjeruje da u konačnici oni neće koštati više nego što bi državu koštala kupnja novih zrakoplova.

Slažu se sa zaključkom Stručnog povjerenstva Ministarstva obrane, koje je Vijeću za obranu prezentiralo i predložilo da se kupe rabljeni izraelski F-16 C/D Barak.

Autor/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI