Potpora HVS-u za podnošenje kandidature za organizaciju Europskog prvenstva u vaterpolu 2022.

Potpora HVS-u za podnošenje kandidature za organizaciju Europskog prvenstva u vaterpolu 2022.

Vlada je na sjednici u četvrtak dala suglasnost Hrvatskom vaterpolskom savezu za podnošenje kandidature za organizaciju LEN Europskog prvenstva u vaterpolu koje bi se održalo u Splitu 2022. godine, a tim povodom predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predstavnike Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS), predsjednika Predraga Svobodu, dopredsjednika Pericu Bukića i izbornika Ivicu Tucka.

Predstavnici HVS-a zahvalili su Plenkoviću na potpori vaterpolu, kao jednom od najtrofejnijih hrvatskih športova te istaknuli da je od osamostaljenja Hrvatska osvojila 24 medalje na velikim natjecanjima, od čega u posljednjih 11 godina čak 19 medalja, navodi se u priopćenju Banskih dvora nakon sastanka.

“Predsjedniku Vlade predstavljen je projekt kandidature Hrvatskog vaterpolskog saveza za organizaciju LEN Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu 2022. Ukoliko na sastanku u Bruxellesu HVS-u bude povjerena organizacija Europskog prvenstva u vaterpolu, Središnji državni ured za šport će u izradi prijedloga državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu, na svojim proračunskim pozicijama planirati adekvatna sredstva u svrhu organizacije tog prvenstva”, stoji u priopćenju.

Odluka o domaćinstvu bit će donesena na Skupštini LEN-a koja će se održati 13. listopada Bruxellesu, a Vlada je odlukom na sjednici zadužila Središnji državni ured za šport da na svojim proračunskim pozicijama planira sredstva u iznosu od 5,625 milijuna kuna za 2020. godinu, isto toliko za 2021. godinu te 7,7 milijuna kuna za 2022. godinu, odnosno ukupno 19 milijuna kuna za to domaćinstvo.

“Hrvatski vaterpolski savez do sada se već više puta dokazao kao odličan organizator velikih natjecanja od kojih se ističu Svjetsko prvenstvo juniora u Šibeniku 2009. godine, zatim Europsko prvenstvo juniora u Rijeci 2011. godine dok je najbolji dokaz organizacijskih sposobnosti Europsko prvenstvo seniora u Zagrebu 2010. godine”, dodaje se u Vladinom priopćenju nakon sastanka premijera Plenkovića i predstavnika HVS-a. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI