Počinje izbor za Miss Universe 2019: Ovo su najljepše žene svijeta! Naša Mia je svakako jedna od njih

Počinje izbor za Miss Universe 2019: Ovo su najljepše žene svijeta! Naša Mia je svakako jedna od njih

Mia RkmanMiss Universe Hrvatske 2019. otputovala je na svjetski izbor Miss Universe 2019 koji će se 8. prosinca održati u Atlanti uz izravan prijenos na FOX televiziji.

Ljepotice sa svih krajeva zemaljske kugle počele su pristizati u Atlantu, a već i prije samog dolaska na svjetski izbor bilo je jasno da je i ove godine borba za najprestižniju krunu i titulu vodećeg svjetskog izbora ljepote vrlo žestoka. Kao i prijašnjih godina odabrati Top16 biti će izuzetno teško nakon preliminarnog natjecanja.

Otkako je od američkog predsjednika Donalda Trumpa izbor preuzela agencija WME/IMG uveli su odabir najboljih šesnaest finalistica prema kontinentima od kuda dolaze; četiri Europljanke, četiri s Američkog kontinenta, četiri iz dijela Afrike i Azije te četiri najuspješnije ljepotice koje su nazvali “wild cards” i mogu biti odabrane bez obzira na kontinent. “Smatram da je ovakav sustav odabira finalistica realniji budući da je ljepota u oku promatrača i da je vrlo teško od 90 ljepotica odabrati najboljih 16 prema nizu strogih kriterija. Izbor se naveliko razlikuje od prije dvadesetak godina kada se gledala samo ljepota budući da danas sve finalistice imaju svrhu svoje prijave na ovakvo natjecanje, koju promoviraju na svojim društvenim mrežama koje broje i za neke missice i do milijun fanova, te razlog zašto odabrati baš njih i njihov program kojim žele utjecati na žene svijeta i motivirati ih svojim projektima”, objašnjava Ivana Delač direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske.

Prošlo desetljeće dominirale su kandidatkinje iz latinskih zemalja i znalo se dogoditi da nažalost samo jedna Europljanka bude u najljepših deset dok su djevojke iz Kolumbije, Venecuele, Brazila, USA, Filipina, Australije, Tajlanda ili Brazila redovito među super finalisticama no novim sustavom odabira zastupljenost prema zemljama je postala ravnopravnija.

Fanovi diljem svijeta već naveliko predviđaju kojih će djevojke izboriti plasman među Top16, a naša Mia je također jedna od njih.

Društvene mreže ,koje broje nekoliko desetaka milijuna pratitelja, obasute su fotografijama ovogodišnjih finalistica izbora Miss Universe 2019 i gledajući ljepotice koje uz svoj besprijekoran izgled imaju i “ono nešto” , visoko obrazovanje, samopouzdanje, cilj i svrhu te platforme s projektima iza kojih stoje i čije su glasnogovornice vrlo je teško procijeniti ovogodišnje rezultate.

Pripreme za svjetski izbor Mia Rkman je započela gotovo odmah nakon hrvatskog izbora krajem travnja, prije svega usavršavanjem engleskog jezika u Berlitzu te redovitim vježbanjem, a kako se približavao i dan odlaska, Mia je uz obaveze na fakultetu polako obavljala i zadnje pripreme. Još jednom posjetila je talijanskog dizajnera obuće, Gimmija Baldininija, gdje je za put odabrala cipele i čizme iz zimske kolekcije, dok je najuzbudljiviji dio priprema bilo biranje večernjih haljina. Mia će Samsonite kofere napuniti jedinstvenim haljinama Matije Vuice među kojima će biti i ona „glavna“ u kojoj će se predstaviti žiriju, nacionalna haljina te cocktail haljine za posebna događanja. Kako će izgledati ta „glavna“ haljina, saznati ćemo tek pred sam izbor, kada će ovogodišnje finalistice imati preliminarno ocjenjivanje i kada će žiri odlučivati o tome kojih 20 sretnica, od ukupno njih 90, ulazi u najuži krug i borbu za krunu. Kako bi predstavljanje na svjetskoj sceni bilo što dojmljivije, savjetima o frizuri dala joj je Lidija Štokić, suvlasnica salona Hairvetica, a budući da je Mia početkom jeseni operacijom korigirala dioptriju u Klinici Svjetlost, ovih dana imala je zadnji kontrolni pregled koji je potvrdio da joj je sada vid savršen. Najljepšim željama ispratio ju je prof. dr. Nikica Gabrić sa cijelim timom Klinike Svjetlost te gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić koji je sa svojim suradnicima primio Miu u Gradskom poglavarstvu i zaželio joj sretan put i puno uspjeha na svjetskom izboru.

Sva zbivanja u vezi Miss Universe Hrvatske te Mijin put na svjetski izbr možete pratiti na društvenim mrežama: Facebook: facebook.com/MissUniverseCroatia, Twitteru: @MissUniverseCro i Instagramu: @missuniversecroatiaorg.

 Foto: PR / Miss Universe Organisation

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI