Počeli 32. karlovački dani piva

Počeli 32. karlovački dani piva

Tradicionalnom povorkom ulicama Karlovca u kojoj je bilo 700 fokloraša, spotraša i građana u petak predvečer počeli su 32. karlovački dani piva na kojima će se sljedećih dana održati desetak koncerata i mnogi kulturni i zabavni programi.

U povorci su u kočiji bili gradonačelnik Damir Mandić, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić te dvoje građana u narodnim nošnjama.

Svečano otvorenje uz vatromet bilo je u 21 sat na središnjoj pozornici Sportsko-rekreacijskog centra Korane u sklopu kojeg je postavljeno nekoliko stotina šatora i štandova s ugostiteljskom i trgovačkom ponudom u organizaciji tvrtke “Fest”, kojoj je Grad Karlovac dodijelio petogodišnju koncesiju, a ovo joj je posljednja godina.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić najavio je na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća promjene, a o tome kakve će one biti odlučit će posebno povjerenstvo u kojem će biti predstavnici grada, Turističke zajednice Karlovca i dugogodišnjeg sponzora, pivovare u Karlovcu “Heineken Hrvatska”.

Govoreći o svojoj viziji nove koncepcije, Mandić je u izjavi za Hinu rekao da Karlovačka pivovara radi od 1854. godine, što organizatore Dana piva obvezuje da se sadržajno približe tradiciji pivarstva i da se dobiju festivalsko obilježje, a da i dalje bude zabave i uživanja u jelu i piću.

“Manifestacija je to koja zaslužuje šire sadržaje i u sljedeća ćemo dva mjeseca odlučiti kakve, a moja je želja da se sadržaji presele na više lokacija u gradu, pa i u staru gradsku jezgru Zvijezdu te da manifestacija poprimi karakter pivskog festivala”, rekao je Mandić.

Najavio je da će se “ideje na kojima se radi konačno iskristalizirati” na posebnoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća u listopadu.

Karlovac: Gradonačelnik Damir Mandić otvorio 32. Karlovačke dane piva 31.08.2018., Karlovac – Tradiconalnom povorkom, vatrometom i pozdravnim govorom gradonacelnika Karlovca Damira Mandica otvoreni su tradicionalni 32. Karlovacki dani piva. U deset dana manifestacije izmjenjivat ce se razni izvodjaci na nekoliko pozornica.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL


Karlovački dani piva svake godine deset dana krajem kolovoza i početkom rujna privuku između 100.000 i 200.000 posjetitelja. (Hina)

Foto/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI