Policija na Plješevici spasila šest iscrpljenih migranata

Policija na Plješevici spasila šest iscrpljenih migranata

Ličko-senjska policija zatekla je u srijedu poslijepodne na šumskom dijelu Plješevice šestero iscrpljenih migranata bez osobnih dokumenata, pružena im je hitna medicinska pomoć i utvrđuje se njihov identitet.

“Prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija policijski službenici su na samoj graničnoj crti, na nepristupačnom terenu u šumskome predjelu Plješevice (Škipine – Bijeli potoci), zatekli šest osoba bez osobnih dokumenata u iscrpljenom stanju”, priopćili su iz ličko-senjske Policijske uprave.

Prema izjavama policijskih službenika, riječ je o sirijskim državljanima 38-godišnjem ocu i majci, troje djece od šest i 14 godina te 11-mjesečnom dojenčetu, a s njima je bila i 24-godišnjakinja.

“Od iscrpljenosti 38-godišnjakinja je ležala. Odmah je pozvana hitna medicinska pomoć, a do njezina dolaska policijski su službenici iscrpljene osobe okrijepili napitcima i hranom”, stoji u priopćenju i dodaje se da je teško iscrpljenoj majci tu pružena hitna pomoć.

Sve su osobe nezakonito prešle državnu granicu, a u tijeku je utvrđivanje njihova identiteta te će se dalje postupiti u skladu s nacionalnim i europskim zakonima. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI