Škoro: Plenkoviću je trgovačka koalicija važnija od građana; Na putu smo stvaranja čvrste koalicije nasuprot političkom duopolu

Škoro: Plenkoviću je trgovačka koalicija važnija od građana; Na putu smo stvaranja čvrste koalicije nasuprot političkom duopolu

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da je odlukom o raspuštanju Sabora abdicirao u teškom političkom trenutku, pokazavši kako mu je važnija njegova trgovačka koalicija od sudbine građana.

“Žalosno je da je premijer Plenković sa svojom trgovačkom koalicijom abdicirao u jednom od vrlo teških trenutaka za Hrvatsku, pokazujući da je njemu važniji rezultat na izborima, da mu je važnija trgovačka koalicija i pozicije, nego sudbine građana”, kazao je Škoro na zagrebačkom Mirogoju nakon polaganja vijenaca na Spomenik hrvatskim žrtvama na Bleiburgu i križnim putevima.

Upitan kako napreduju pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima, među kojima je i Most, Škoro je naveo da pregovori napreduju dobro.

Na putu smo stvaranja čvrste koalicije nasuprot političkom duopolu

“Mislim da gradimo pobjedničku priču i koaliciju, da smo na putu da stvorimo jednu čvrstu, kvalitetnu i dobru koaliciju koja će se suprotstaviti političkom duopolu koji nas ugnjetava zadnjih 20 godina”, kazao je.

Upitan je li moguće da Domovinski pokret nakon izbora surađuje s HDZ-om, Škoro je odgovorio kako je spreman “raditi do zadnje kapi svojih mogućnosti za stvaranje pobjedničke koalicije kojoj neće trebati nitko nakon izbora”.

Dodao je kako vjeruje u pobjedničku koaliciju, a da će birači odlučiti što će se dogoditi, izrazivši uvjerenje da hrvatski narod neće dopustiti da ga se dalje “vuče za nos”.

O mogućnosti suradnje s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, Škoro je kazao da Penava mora svoj riješiti status u HDZ-u, stranci kojoj pripada, nakon  čega se “vrlo rado” mogu voditi razgovori s njim i svima onima koji drugačije misle od političke oligarhije koju vodi HDZ.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI