Plenkoviću nije sve jasno u vezi imovine sisačkog župana: Sigurno je da HDZ-u situacija sa Žinićem ne koristi

Plenkoviću nije sve jasno u vezi imovine sisačkog župana: Sigurno je da HDZ-u situacija sa Žinićem ne koristi

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković u utorak nakon aktualnog prijedpodneva u Saboru novinarima je izjavio da je “sigurno da HDZ-u situacija s Ivom Žinićem ne koristi”, da od afere imaju štetu te da nema drugog načina da se situacija riješi osim da aktualni sisačko-moslavački župan sam podnese ostavku.

Na pitanje je li mu sve jasno vezano uz imovinu župana Ive Žinića, kazao je: “Nije”, prenosi RTL.

Na pitanje je li to medijska hajka, odgovorio je da je medijska hajka bila oko poslijeratne obnove. “Oko toga stojim čvrsto. Ta hajka je trajala 10 dana i imala je za cilj stigmatizirati vlast iz tog vremena, a to je bila vlast HDZ-a, da je sve što je u obnovi napravljeno loše, da se kralo i da nije napravljeno onako kako je trebalo biti”, rekao je Plenković te dodao da je obnavljano više od 5800 kuća.

“Svega je 1,8 posto dobilo crvenu naljepnicu, znači 69”, rekao je Plenković i dodao da nitko od oporbe nije spomenuo istražno povjerenstvo na aktualcu.

Na pitanje kako je moguće da je Središnji ured za obnovu napisao da je Žinić dobio kuću na korištenje u travnju 1995. godine, Plenković je kazao da mu nije jasno kako je to moguće. “Nisam vidio taj podatak, kad ga vidim, mogu ga komentirati”, rekao je.

“Oko Žinića treba ispitati sve okolnosti. Ja se time nisam bavio, niti se itko od ljudi u HDZ-u bavio nečijom imovinom”, rekao je Plenković.

Na pitanje je li razgovarao sa Žinićem rekao je da je jučer Žinić govorio o tome na sastanku HDZ-a. “Nemamo mi neki privatni odnos da se domunđavamo u sobi. Nego sam ga pitao na tijelima stranke”, kazao je Plenković.

Na pitanje šteti li HDZ-u situacija oko Žinića, odgovorio je da im sigurno ne koristi. “Izbori su tu za tri mjeseca”, kazao je Plenković i dodao da je jedini način da Žinić ode s mjesta župana je da sam podnese ostavku.

“Šteta je tu, želim da se rasvijetle sve okolnosti. Nitko u stranci se nije bavio dosad tim temama”, kazao je Plenković a prenosi RTL.

Izvor/ Vijesti.hr/ RTL/ Foto: Screenshot/ Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI