Juričan poslao ‘ljubavno pismo’ Plenkoviću: “I zato idemo, Andrej, zajedno krasti, idemo na janjetinu, da nam se brade cakle od masti, da zapišamo teritorij”

Juričan poslao ‘ljubavno pismo’ Plenkoviću: “I zato idemo, Andrej, zajedno krasti, idemo na janjetinu, da nam se brade cakle od masti, da zapišamo teritorij”

Aktivist i redatelj Dario Juričan poručio je  u utorak preko objave na facebooku premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću da ga uključi u projekt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića “Manhattan na Savi” kako bi “mogli zajedno krasti”.

“Milan Bandić dobio je specijalni teret iz Dubaija i kao darežljiv čovjek znat će ga podijeliti s tvojom hordom koja se inače zove HDZ, a ti ćeš jedan dobar dio dati meni. Jasno vidim taj prosperitet koji nam projekt Manhattan samo u prvoj fazi planiranja donosi: te planove koje možeš nekoliko puta dati izraditi i preslagivati, kupiti i prodati, sve interesne sfere te nove fimimedije, jer to HDZ tako vjerodostojno zna, umije i voli”, napisao je bivši predsjednički kandidat Juričan.

Podsjetio je Plenkovića da će se u zagrebačkoj Gradskoj skuptšini u četvrtak glasati za Generalni urbanistički plan (GUP) iza kojeg se krije “brutalna betonizacija Zagreba, pogotovo u dijelu koji se odnosi na internacionalnu muljažu tako provincijalnog imena – projekt Manhattan na Savi”.

U ironičnoj poruci premijeru, Juričan je izrazio nadu da će Plenković osobno nazvati zastupnike u Skupštini kako bi glasali kako je Bandić zamislio te da će onima, koji će na parlamentarnim izborima govoriti da je “glas za Andreja, glas za Milana”, začepiti usta parcelom na Manhattanu i unosnim poslovima za izvođače, dobavljače, kupce i druge, gdje se “uvijek nađe viška”.

“Lako je bilo HDZ-u ’90-ih, ali nema više pretvorbe i privatizacije, nemaš više što oteti kako bi namirio svoju hordu, sad valja smisliti neka nova rješenja, biti kreativan i fleksibilan”, kaže Juričan dodajući da su se “krupne HDZ-ove mizerije” u Zagrebu ubacile u nekretnine i poduzetništvo.

Bandiću koji nije uspio na zemljištima Sljemena, Gredelja i Zagrepčanke doći dalje od skladišta, koji je svojim vizijama “usmrdio cijeli grad” i koji ima razne sudske procese, tvrdi, dat će novu šansu jer “koga to više briga, ne trebamo se opterećivati prošlošću kad nas čeka budućnost u blagostanju”.

“I zato idemo, Andrej, zajedno krasti, idemo na janjetinu, da nam se brade cakle od masti, da zapišamo teritorij, da dogovorimo sve detalje. Partneri – ti, Milan i ja”, stoji u Juričanovoj objavi. (Hina)

Foto: screenshot/ Izvor/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI