PLENKOVIĆEVOM HDZ-u dolazi na naplatu što velika većina članova nema nikakav utjecaj na vođenje politike stranke?!

PLENKOVIĆEVOM HDZ-u dolazi na naplatu što velika većina članova nema nikakav utjecaj na vođenje politike stranke?!

Za svaku pogrešku i svaki propust nije upitno da li će doći na naplatu nego kada će doći. E to se upravo sprema HDZ-u koji je prilično optimistično dočekao trenutak proglašavanja izbora uvjeren prije svega da će im upravo kriza nastala pandemijom korone donijeti samo tako laganu pobjedu.

No, gospoda iz vodstva stranke, prvenstveno Andrej Plenković i Gordan Jandroković se itekako moraju zamisliti jer u slučaju neuspjeha morat će napustiti svoje pozicije i predati stvar u ruke novim ljudima.

Sad će na naplatu doći arogantno ponašanje i nepoštovanje drugih članova a tako se može kako se hoće ali ne može do kada se hoće. Bilo je tu puno prijepora unutar stranke koji su uvijek prelomljeni autoritetom predsjednika a demokracija je uvijek zanemarivana. I to ona demokracija zbog koje se i stvarala ova država.

Takva slika je postupna prekrivana sjenom i glasači će zasigurno reći svoje kad dođe trenutak. Posebno oni koji pamte kakav je HDZ bio pod vodstvom Franje Tuđmana ili Tomislava Karamarka i koji su svjesni da će teško dočekati upravo takav HDZ.

Sada će doći na naplatu i to što velika većina članova nema nikakav utjecaj na vođenje politike stranke koja je ponekad bila u suprotnosti s njihovim uvjerenjima.

No, tko ima vlast ima i odgovornost. Ako su vladali red je i da odgovaraju za ono što bude. A čini se da će biti sve drugo samo ne dobro. Zbog toga vjerojatno ni Plenković ni Jandroković a i još neki drugi bliski vrhu stranke zasigurno nemaju miran san. Ali ako je slatko vladati onda se mora biti i svjestan da postoji odgovornost za sve loše napravljeno.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI