Plenkovićevoj vladi puna su usta osoba s invaliditetom, a baš njima najviše uzima – ako njih izda što mogu i ostali slojevi društva očekivati od ove vlade?

Plenkovićevoj vladi puna su usta osoba s invaliditetom, a baš njima najviše uzima – ako njih izda što mogu i ostali slojevi društva očekivati od ove vlade?

Andreju Plenkoviću i njegovoj novoj vladi puna su usta osoba s invaliditetom pa je tako premijer i danas u Saboru naglašavao kako su osobe s invaliditetom jedan od prioriteta. No, riječi su jedno a praksa je nešto sasvim drugo, što najbolje znaju oni o kojima je riječ.

Nalazimo se u posjedu dokumenata koji govore sasvim suprotno od premijera. Imamo dokumente u kojima se vidi da čak sto postotni invalidi pa i oni koji nisu sto postotni dobivaju rješenja kako se mogu sami o sebi brinuti. Jesmo li takvu vladu birali? A da ne pričamo kako im vladajući svako malo oduzimaju pravo na egzistenciju. Do pisanja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor a dokumente ćemo objaviti ako nas Plenkovićeva Vlada i on osobno pokušaju demantirati.

Bivša resorna ministrica Vesna Bedeković također je jedna od onih kojoj su osobe s invaliditetom zadnja rupa na svirali. Za vrijeme svog ministriranja nije ništa napravila kako bi pomogla tom najranjivijem dijelu našeg društva. Plenkovićeva vlada ne poštuje niti one osobe s invaliditetom koje su branile boje naše domovine i na europskom prvenstvu.

Očito istim putem nastavlja i ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović. Čovjek bi rekao kako je to nemoguće jer u Saboru sjedi Ljubica Lukačić, osoba s invaliditetom, pa se zapravo i od nje očekivalo da će se boriti za prava tih osoba. No, očito je da je nakon što je sebe zbrinula zaboravila na sve druge. Ako ih je ona ostavila, što mogu očekivati onda od onih koji se ne mogu zamisliti u njihovom položaju.

Bude li to tako i dalje, da praksa pokazuje nešto sasvim drugo od Plenkovićevih tvrdnji, nije čudno da se osobe s invaliditetom smatraju izdanima, a svoje pravo ne mogu tražiti nigdje. O tome bi trebao premijer dobro razmisliti jer ako njih izda što mogu i ostali slojevi društva očekivati od ove vlade. Plenkoviću dosta je manipulacija!

Osobe s invaliditetom su dar za obitelj i prilika za rast u ljubavi, uzajamnoj pomoći i jedinstvu. (Papa Franjo, 9. travnja 2016.)

Autor/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI