Plenkovićeva vlada kreće u obračun s predstečajnom mafijom?

Plenkovićeva vlada kreće u obračun s predstečajnom mafijom?

U Hrvatskoj već dugi niz godina predstečajna mafija predstavlja značajnu prijetnju stabilnosti države. Hrvatska Vlada pod vodstvom premijera Plenkovića sprema se poduzeti značajne korake u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u državi, a razbijanje predstečajne mafije u novoj godini bit će značajan pomak u tom smjeru.

Na gospodarsku stabilnost Hrvatske značajno utječe predstečajna mafija za koju se vjeruje da je stvarna vladajuća mafijaška moć u zemlji, a njihove kriminalne aktivnosti osmišljene su u korist drugih mafijaških skupina i njenih političkih suradnika, često na štetu legitimnih vlasnika poduzeća i hrvatskog gospodarstva. Širenje ovih kriminalnih organizacija odavno zabrinjava i vlast i građane jer djeluju nekažnjeno i imaju znatnu moć. Njihove nezakonite aktivnosti, uključujući prijevare, pranje novca i iznudu, imaju značajan utjecaj na gospodarski rast i stabilnost zemlje. Ova grupa pojedinaca, često povezana s političkim i gospodarskim elitama, bavi se aktivnostima nanoseći značajnu štetu gospodarstvu i hrvatskim građanima koji su često žrtve njihovih opačina. Sve u svemu, utjecaj predstečajne na budućnost Hrvatske su zabrinjavajuće, jer potkopava potencijal zemlje za razvoj i prosperitet te naglašava hitnu potrebu za djelovanjem kako bi se zaštitila gospodarska budućnost države.

Plenkovićeva vlada se nada nakon ove superizborne godine pokrenuti masovni lov na ovu kriminalnu skupinu te stvoriti poštenije i pravednije društvo, u kojem pojedinci i tvrtke mogu poslovati s integritetom i bez straha od odmazde.

Hrvatska vlada, na čelu s Andrejom Plenkovićem, zauzela je čvrst stav protiv organiziranog kriminala i korupcije, posebice u odnosu na predstečajnu mafiju. Prepoznala je važnost suradnje s međunarodnim agencijama za provođenje zakona u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije. Dijeljenjem informacija i resursa, vlada može učinkovitije istraživati i procesuirati kriminalne aktivnosti koje prelaze granice. Ova je suradnja osobito važna u borbi protiv pranja novca i drugih financijskih zločina, koji često uključuju složene međunarodne mreže. Uz izravne napore u provedbi, hrvatska vlada također provodi strože zakone i kazne za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije koje uključuju ne samo povećane novčane i zatvorske kazne za one koji su osuđeni za takve zločine, kao i veća sredstva za agencije za provođenje zakona za istragu i kazneni progon počinitelja, već i korake za poboljšanje transparentnosti i odgovornosti u javnim institucijama, poput povećanja javnog pristupa informacijama i jačanja zaštite zviždača. Kroz ove napore, hrvatska vlada se nada da će se uspostaviti kao lider u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, kako na domaćem tako i na međunarodnom planu.

Vladin plan slamanja ove kriminalne skupine bit će značajan prioritet, ne sumnjamo da će s brojnim uhićenjima i istragama na visokom profilu poslati jasnu poruku da se takve nezakonite aktivnosti u Hrvatskoj neće tolerirati.

Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno HR

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI