Plenkovićeva pogreška s Filipovićem

Plenkovićeva pogreška s Filipovićem

U posljednje vrijeme premijer i šef HDZ-a Plenković najviše davi javnost govoreći o slučaju kafića Tri majmuna i o svom kandidatu za gradonačelnika Zagreba Davoru Filipoviću. Premijer ga predstavlja kako spasitelja, kako čovjeka koji jedini zna kako se vodi gotovo milijunski grad i kao najjači argument kaže kako ima sportsku drskost. Da stvar bude gora Filipoviću gode takve šefove priče pa ne vidi realnost situacije u kojoj se nalazi, i ne pomišlja na to da bi njegova stranka u novom rasporedu snaga izabrala nekog drugog kandidata. A nije niti ne moguće da je smrću Milana Bandića Filipović postao ponovo zec kandidat. Pa nedavno je novinar upitao Filipovića znate li gospodine s kojim tramvajom ćete doći s Trga bana Jelačića na kvatrić, on to nije znao odgovoriti.

To je kandidat HDZ-a koji ne zna osnovne stvari kretanja u gradu Zagrebu.

Još uvijek zeleni politički projekat HDZ-a Filipović naziva te teze promašenima i kaže: “Imam čvrstu podršku premijera Andreja Plenkovića i cijele stranke. Te promašene teze dolaze od dijela analitičara i oporbe koji ne spavaju mirno otkad sam se kandidirao”, rekao je Filipović upitan ostaje li u utrci za zagrebačkog gradonačelnika i je li moguće da HDZ promijeni svog kandidata za tu funkciju.

Samo se prisjetimo pisanja na portalu Net.hr kako HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, profesor s Ekonomskog fakulteta, ujedno je i predsjednik NO Hrvatskih šuma koje su lani bile u središtu afere Vjetroelektrane, a na tu plaćenu poziciju predložio ga je po stranačkoj liniji bivši ministar Tomislav Tolušić 2017. To je taj vjerodostojni kandidat HDZ-a i Plenkovića.

Očito je da ovaj Sarajlija u nekoj šarenoj utopiji već vidi sebe u fotelji zagrebačkog gradonačelnika, a za to će trebati puno više nego što on misli da ima. A to je političke mudrost, časti, obraza i naravno program koji bi on trebao predstaviti zagrepčanima. On to nema. Filipović očito ne razumije da je nastupila nova era u političkom životu Zagreba.

Uskogrudno gledanje ljudi oko Filipovića dovedena je u pitanje šansa da se HDZ dočepa drugog kruga. Ponajviše jer će imati jako puno bivših HDZ-ovaca koji se žele osvetiti Andreju Plenkoviću i ovom neoliberalnom HDZ-u kojega vodi Milorad Pupovac a ne Plenković. Pa čak niti braniteljske udruge u Zagrebu koje je HDZ kupio neće im moći pomoći. Jer uistinu, tko njih više sluša.

Iako su u utrci za Zagreb dosad najozbiljnija imena, Filipović, kandidat HDZ-a startao je uoči lokalnih izbora u Zagrebu kao jedan od najmanje poznatih kandidata HDZ-a ikada. Na tome će i ostati.

Domoljubna ekipa bivših HDZ-ovaca u Zagrebu ako se želi osvetit Plenkoviću i njegovom HDZ-u, morati će nagristi njihovu kvazi ekipu stručnjaka koja manipulira izbornim tokovima, a bude li u drugom krugu kandidat desnice uključio se u utrku za novog gradonačelnika Zagreba trebaju ga svim snagama podržati. Sad il’ nikad.

Kako stvari trenutno stoje na političkoj sceni u Zagrebu, čini se ipak da bi se HDZ-u trebalo poklopiti jako puno stvari kako bi uopće došli u priliku približiti se vodećem kandidatu u Zagrebu i dočepati se drugog kruga.

HDZ bi sada u Zagrebu mogao ostati gotovo posve sam, što i zaslužuju.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI