PLENKOVIĆEV PROBNI BALON? Rojs ulazi u bitku za šefa HDZ-a: “Bit ću čvrste ruke i vratit ću HDZ Tuđmanu”

PLENKOVIĆEV PROBNI BALON? Rojs ulazi u bitku za šefa HDZ-a: “Bit ću čvrste ruke i vratit ću HDZ Tuđmanu”

Umirovljeni general i potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora osebujni Lubo Ćesić Rojs, za Dnevnik Nove TV je potvrdio kako će se kandidirati za predsjednika HDZ-a na predstojećim stranačkim izborima i poručio je kako će biti “čvrste ruke”, te će “vratiti HDZ Tuđmanu”.

U  telefonskom razgovoru poručio je kako će biti “čvrste ruke” te će “vratiti HDZ Tuđmanu”, ali i da podupire politku aktualnog predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića.

“Ja poduprem predsjednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića”, istaknuo je Rojs. To su vaše tvrdnje, rekao je na novinarsko pitanje traje li u HDZ-u “bratobilačkirat”. Nema drame, u HDZ-u ima mjesta za svakoga, poručio je.

Evo kako je Ljubo Ćesić Rojs 4. lipnja 2019. komentirao stanje u HDZ-u u N1 emisiji.

“Za mene je HDZ svetinja. Ja sam više puta izjavljivao da se HDZ počeo urušavati nakon 2004. godine. Uvijek sam glasovao za HDZ. Moja obitelj, nas jedno 20, morali su uslikati kako su glasovali za HDZ. Poslao sam to predsjedniku Vlade kako smo glasovali da Tuđmanov i Šušukov HDZ”, izjavio je Ljubo Ćesić Rojs.

“Ja moram priznati da moram podržati Plenkovića. Pola suradnika oko njega – ja bih to smijenio, zatvorio. Svog prvog zamjenika Milijana Brkića ili mu se mora ispričati ili ga smijeniti. Brkić je ušao u HDZ 2010. i kaže da predstavlja Hercegovce i Hrvate iz Bih. Ne predstavlja on nikoga. Nema desne i lijeve struje HDZ-a. Ima HDZ i program HDZ-a”.

“Ne možete vi kao zamjenik predsjednika stranke baviti se i proguravati ruski i srpski lobi u Hrvatskoj. Ne možete govoriti da govorite Hvaljen Isus i Marija, a gledate gdje ćete dovesti ruski plin u Hrvatsku. Mi smo ušli u NATO i Europsku uniju. Vi vraćate Hrvatsku na Balkan, a to je ono protiv čega se predsjednik Franjo Tuđman borio. On ni ne poznaje predsjednika Tuđmana niti ministra Šuška.

Na pitanje tko je desna ruka premijera Plenkovića i je li to Vladimir Šeks, Ćesić Rojs je odgovorio; “Ma ne, to su mediji. Ja mislim da Plenković nema ni lijeve ni desne ruke. On tu pokušava nešto sam napraviti. On će morati napraviti velike rezove. Gledao sam Plenkovića na posljednjem skupu HDZ-a u Ciboni. Bili su oko njega savjetnici. Oni su bili od početka u HDZ-u, no oni nemaju djela iza sebe”.

Tako je osebujni Rojs govorio o HDZ-u i Plenkoviću, stoga nam preostaje samo da vidimo kakav će “shouw” izvesti general Ljubo Ćesić Rojs na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: screenshot/ Telegram

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI