PLENKOVIĆEV HDZ POŽURIO S IZBORIMA: koronavirus se vratio da glasuje?

PLENKOVIĆEV HDZ POŽURIO S IZBORIMA: koronavirus se vratio da glasuje?

HDZ je raspustio Sabor i krenuo u nove izbore ranije od predviđenog datuma, vjerujući valjda da će im pomoći to što smo prebrodili korona krizu. No, sada se našao u velikim problemima jer nitko nije računao da će možda neke nepotrebne odluke učiniti to da nam se virus vratio. Nije to drugi val nego ostaci onog prvog koje smo otvaranjem granica prema trećim zemljama uvezli natrag u Hrvatsku. Kažu, situacija nije alarmantna ali se postavlja pitane kako ćemo na izbore. Što će epidemiolozi odlučiti i kakve će upute biti za 5. srpanj.

Stopa reprodukcije koronavirusa skočila je čime je narasla šansa Domovinskog pokreta i Restar koalicije, slučajno?

HDZ-ov predizborni slogan “Sigurna Hrvatska” Plenkovićeva poruka u kampanji “U krizi se poznaju lideri”, on je sam proglasio pobjedu vlade one koja pobjeđuje viruse. Stoga ovo postaje tragikomično za sve. Je li to kampanja, ona u kojoj HDZ obećava sigurnu Hrvatsku?

Da je sadašnja Vlada donijela odluku o elektroničkom glasovanju, što im je i bilo u programu, sad ne bi brinuli o tome. Iz sigurnosti svakog doma obavilo bi se glasanje i sigurno bi nadmašilo sve izlaznosti na birališta. Vidjet ćemo kakve će odluke donijeti nacionalni stožer i da li će sve to ugroziti regularnost izbora. Dio oporbe već vidi u svemu tome mešetarenje vladajućih.

A mi, živi bili pa vidjeli.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Ilustracija/ Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI