Plenkovićev HDZ na predstojećim lokalnim izborima nema što ponuditi osim Bandića? “Šeks bio u Bandićevom uredu samo nekoliko dana prije presude Upravnog suda”

Plenkovićev HDZ na predstojećim lokalnim izborima nema što ponuditi osim Bandića? “Šeks bio u Bandićevom uredu samo nekoliko dana prije presude Upravnog suda”

Ove godine u Hrvatskoj se održavaju lokalni izbori na kojima će mnogi kandidati pokušati svrgnuti s trona zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Veliki je to ispit za protukandidate Milana Bandića koji se bori za sedmi mandat. Zagreb je jedan od najnesigurnijih europskih gradova i to zbog korupcije. Populistički zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, često pritvaran i oslobađan, sumnjičen, za mnoge građane upravo su on i HDZ uzrok svih problema u Zagrebu.

Najveći problem Zagreba je politički mulj zastupnika Bandićeve stranke i zagrebačkih HDZ-ovaca za koji postoji rješenje ali treba pronaći volje. Činjenica je da su zagrebački HDZ-ovci zajedno s ostalim zastupnicima Bandićeve stranke digli ruke za proračun Milana Bandića na uštrb svih Zagrepčana. Ako se gleda bez blata u očima Bandićevih i Plenkovićevih spin majstora, onda se vidi unazad četiri godine da HDZ nije podržavao Bandića onda Milana Bandića na čelu metropole ne bi ni bilo.

Nekadašnji zastupnik u Gradskoj skupštini i član Mosta Tomislav Jelić gostovao je u Newsroomu na N1 televiziji gdje je komentirao aktualna politička zbivanja te je komentirao i predstojeće lokalne izbore u Zagrebu. Jelić se osvrnuo i na Damira Vanđelića koji je odbio biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika u Zagrebu.

“Da bismo odgovorili na pitanje zašto Damir Vanđelić nije kandidat HDZ-a, moramo se vratiti u prethodni saziv Sabora gdje je Bandić sa svojom političkom, materijalnom i financijskom korupcijom kupovao zastupnike i pri tome Plenkoviću osiguravao većinu. Pri tome nije ništa tražio u izvršnoj vlasti nego je tražio da mu Plenković i HDZ osiguraju mandat na sljedećim izborima u Zagrebu. Tu je tajna svih ovih spinova koji se odvijaju. Plenković nastoji plasirati spinove da bi prikrio svoj tajni savez s Bandićem”, kazao je Jelić i dodao: “Uzeli su Vanđelića kao nezavisnog kandidata da ne bi neki zec iz HDZ-a bio gubitnik pa da to mogu poslije prodavati javnosti da nije izgubio HDZ nego Vanđelić i time bi umanjili štetu za HDZ. Vanđelić je dobio ankete po kojima je vidio da stoji jako loše u Zagrebu i Plenkoviću je rekao da se to može promijeniti samo ako se skinu rukavice prema Bandiću, na što Plenković nije pristao”, tvrdi Jelić, dodajući da je to ključni razlog zašto Vanđelić nije htio biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba. Nakon cijele te situacije, postaje upitno hoće li Vanđelić biti na čelu Fonda za obnovu. To pokazuje da Plenković patološki boluje od narcisoidnosti. Do jučer mu je bio dobar kandidat, ali kad se usudio kazati ne jer je prokljuvio tajni savez, sad više ne valja. U vrijeme komunizma se to zvala partijska podobnost, a sad se to zove stranačka podobnost. Plenković je pročitan do kosti, s Bandićem ovaj narod vodi u propast”, istaknuo je Jelić za N1. Dodao je da “HDZ pegla imidž Milana Bandića na uštrb vladavine prava”, a kaže da to potvrđuje i činjenica da je sam Vladimir Šeks bio u Bandićevom uredu samo nekoliko dana prije presude Upravnog suda. Podsjetimo, Visoki upravni sud ukinuo je kaznu Bandiću za sukob interesa zbog jamčevine. “HDZ je dijete komunizma”, rekao je Jelić i dodao: “Sve ono što je vrijedilo u komunizmu do Univerzijade, vrijedi danas u politici HDZ-a. Čak se usuđujem reći da je onaj period od Univerzijade ’87. do ’90. godine pravosuđe bilo neovisnije od politike nego danas”, rekao je Jelić za N1.

Budući da HDZ već dvadesetak godina nema zagrebačkog gradonačelnika opet idu ruku pod ruku s Milanom Bandićem. Lokalni izbori su očito ponovo temelj ispraznih obečanja Milana Bandića i zagrebačkog HDZ-a, a građanima se nude sve brojnije gradske fontane sa likom i djelom Milana Bandića. Loš rezultat HDZ-a na ovogodišnjim lokalnim izborima, mogao bi najaviti dugoročno slabljenje HDZ-a i predsjednika te stranke Plenkovića. Predsjednik HDZ-a Plenković je i više nego svjestan da na predstojećim lokalnim izborima nemaju što ponuditi osim odigrati igru Bandićevog ljutitog neprijatelja. Ovi lokalni izbori mogli bi najaviti početak kraja Plenkovićevog HDZ-a i njegovog političkog trajanja.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot/ Video: N1

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI