Plenković: Hrvatska cilja na borbeni zrakoplov zapadne tehnologije

Plenković: Hrvatska cilja na borbeni zrakoplov zapadne tehnologije

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u subotu za HRT kako Hrvatska i dalje namjerava modernizirati ratno zrakoplovstvo, da cilja na zrakoplov zapadne tehnologije te da su u Muenchenu hrvatski predstavnici razgovarali s predstavnicima američkog proizvođača Lockheed Martina i švedske tvrtke Saab.

“Što se tiče tipa zrakoplova on je i zadnji put, bilo je sasvim jasno, na temelju studije koju su napravili stručnjaci iz ministarstva obrane, tip zrakoplova zapadne tehnologije. Mi smo i na ovoj velikoj konferenciji, gdje dolaze i ljudi iz svijeta obrambene industrije iskoristili ovu prigodu i za razgovor s predstavnicima Lockheed Martina i s predstavnicima Saaba”, rekao je Plenković za HRT u Muenchenu gdje sudjeluje na sigurnosnoj konferenciji.

Ustvrdio je da su oni i “dalje zainteresirani i mi ćemo u sljedećim tjednima i mjesecima gledati kako da na temelju iskustva koje smo prošli započnemo jedan novi proces koji bi u razumnom vremenskom periodu osigurao Hrvatskoj realizaciju onoga što želimo, a to je modernizacija našeg zrakoplovstva”.

Nakon što je propala nabavka izraelskih borbenih zrakoplova izraelskih F-16 Barak ministar obrane Damir Krstičević rekao je prije desetak dana da ne odustaje od stajališta da su Hrvatskoj potrebni višenamjenski borbeni zrakoplovi, a koje će zrakoplove Hrvatska nabavljati odlučit će se nakon analize tog propalog pokušaja. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI