Plenković izgubi li izbore hoće li pošteno odstupiti? Zato se nemojmo zavaravati da je nemoguće da Tomislav Karamarko nakon izbora dođe kao spasitelj HDZ-a

Plenković izgubi li izbore hoće li pošteno odstupiti? Zato se nemojmo zavaravati da je nemoguće da Tomislav Karamarko nakon izbora dođe kao spasitelj HDZ-a

Još uvijek ne znamo kakvi će biti izborni programi onih koji će ući u još jednu bitku za parlament. Neke stranke, one manje i posebne, čak i ne razmišjaju o gospodarskim i ekonomskim mjerama već su više oslonjene na ideološka pitanja. Zbog toga su i zanemarive, a najviše zanimanja naravno izazivaju vječni suparnici SDP i HDZ, uz asistenciju Škore koji pretendira da postane druga politička opcija u Hrvatskoj. Ovog puta ćemo se samo osvrnuti na HDZ koji je i požurio ove izbore što nije ništa nezakonito, ali je pitanje jesu li možda ovako požurili i u svoju propast. Nije baš tako nemoguće, sudeći po sadašnjim izgledima, a i dosta je stvari koje su se događale u stranci i koje su se odrazile na javni život.

HDZ je, navodno kako piše Jutarnji list dobio informaciju od izvora iz vrha stranke, da je dogovorio suradnju s bivšom HSS-ovkom Marijanom Petir koja će dobiti ulazno mjesto na listi u 6. izbornoj jedinici, iako ona tvrdi da još nije donijela odluku. Riječ je o bivšoj europarlamentarki. S njom je HDZ pokušavao dogovoriti i suradnju za prošle izbore za Europski parlament, ali zahtijevali su da uđe u stranku, na što ona nije pristala.

Zanimljivo, pitamo se što će kazati na sve ovo i Biskup Vlado Košić njezin prijatelj kad čuje da Petirka odlazi ruku pod ruku s Plenkovićem koji ne samo da je radio sve da ušutka propovijedi Košića već ga je Plenkovićev krug ljudi proglašavao desničarom i kolutali očima na sam spomen njegova imena. Bit će ovo zanimljivo i turbulentno vrijeme za Petir kojoj se potpora stopila katastrofalno, samim time što je pogazila sama svoju riječ da nikada s Plenkovićem, pa eto sad joj je prilika i da zgrabi člansku iskaznicu HDZ-a i da zajedno zaplešu Kozaračko kolo jer ovo nije HDZ koji je domoljuban. Lakrdija je pričati Andreju Plenkoviću da je on demokršćanin, pa može čovjek svašta laprdati, ali taj čovjek ne zna što je to demokršćanstvo a očito ni Marijana Petir. Psihijatri bi za takvo ponašanje sigurno mogli postaviti dijagnozu. Kljukati je normabelima, helexima, xanaxima, o Bože sveti gdje sve ovo vodi?!

Plenković nagovijestio je da će normalizirati Hrvatsku i vrlo brzo učiniti zemljom blagostanja… Umjesto toga, servirao nam je normalizaciju nenormalnog. Stoga ako Plenković izgubi ove izbore onda bi mogao napraviti bar jednu časnu stvar, a to je da HDZ prepusti opet Tomislavu Karamarku koji je puno toga dobrog napravio u vrijeme kad je bio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske. Na žalost, u svojoj je stranci nakon toga postao je nepoželjan, lažno i nepošteno optužen. Izbaciti ga ne mogu ali zato misle da ga mogu ignorirati, a po svemu sudeći i ova hajka koja se digla i protiv njegove supruge je zapravo napad na njega. Da ga se do kraja diskreditira i izbaci iz političkog života.

Tomislav Karamarko kao što smo već pisali je autentični HDZ-ovac i nije zaboravljen među članstvom. Možda nije poželjan aktualnom vodstvu HDZ-a Plenkoviću, Božinoviću, Šeksu i toj ekipi, ali njegove zasluge nitko ne može zanijekati. Pod vodstvom Tomislava Karamarka razgolićeni su mnogi kriminalci, lažni branitelji ljudskih prava, te niz skrivača u „antihrvatskim“ udrugama! I to narod ne zaboravlja. Zato se nemojmo zavaravati da je nemoguće da nakon izbora baš on dođe kao spasitelj HDZ-a. To je uistinu kako ga opisuju članovi HDZ-a iskreni domoljub, Karamarko koji je potreban obitelji HDZ-a.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek/ Naslovna screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI