Plenković zahvalio Božinoviću i hrvatskoj policiji na još jednoj zapljeni velikih količina droge u Pločama

Plenković zahvalio Božinoviću i hrvatskoj policiji na još jednoj zapljeni velikih količina droge u Pločama

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade pohvalio izuzetan rad hrvatske policije u akciji zapljene više od pola tone kokaina na području Dubrovačko-neretvanske županije te zahvalio ministru policije Davoru Božinoviću na predanom radu u suzbijanju organiziranog kriminala.

“Kontinuiran, nekad i pretih rad hrvatske policije u suradnji s policijama drugih zemalja svijeta potvrđuje da se borimo protiv ilegalne trgovine drogom, krijumčarenja i nastojimo stati na kraj ovoj pošasti koja je fenomen prisutan u brojnim društvima”, rekao je.

U svakom slučaju, zahvaljujem ministru Božinoviću te svim pripadnicima policije koji su sudjelovali u ovoj akciji, a i u drugima, jer takvih je akcija bilo dosta u posljednje vrijeme“ zaključio je Plenković.

Podsjetimo, Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike. Od početka ove godine ovo je već treći slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI