Plenković: Radi se analiza zašto nije uspjela nabava višenamjenskih borbenih aviona, bit će rasprava u Saboru

Plenković: Radi se analiza zašto nije uspjela nabava višenamjenskih borbenih aviona, bit će rasprava u Saboru

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je Vlada u fazi izrade analize zašto nije uspjela nabava višenamjenskih borbenih zrakoplova, te vjeruje kako će biti prigode da se o tome raspravlja i u Hrvatskom saboru.

Bitno je da nisu narušeni odnosi ni sa SAD-om niti s Izraelom, s te dvije zemlje nastavit će se suradnja u obrambenom području, a isto tako s Izraelom u svim dimenzijama gospodarske i poslovne suradnje, rekao je Plenković tijekom posjete vojarni 116. brigade Hrvatske vojske u Pločama.

“Objasnit ćemo naš dojam zašto se to nije dogodilo”

“Važno je da smo imali dobre namjere, a kad ta stvar dođe u Sabor objasnit ćemo naš dojam zašto se to nije dogodilo”, kazao je Plenković novinarima.

“Ima puno informacija koje se puštaju u eter. Jedino je relevantno da je Izrael službeno preuzeo odgovornost da ishodi odobrenje za transfer aviona trećoj strani, a to je Hrvatska. Do toga nije došlo pod uvjetima kako su avioni bili ponuđeni na natječaju. Iz ovoga slučaja ćemo izvući pouke i ići dalje”, poručio je Plenković.

Premijer je također izrazio zadovoljstvo što je posjetio vojarnu 116. brigade u Pločama.

Spuštanje vojske u Ploče dobro u sigurnosnom smislu

“Drago mi je što je na inicijativu ministra obrane Damira Krstičevića Hrvatska vojska razmještena u Ploče i na taj način spuštena dalje prema jugu Hrvatske. To je dobro i u sigurnosnom smislu za zemlju, ali isto tako za komplementarni doprinos koji Hrvatska vojska daje civilnim institucijama u sprječavanju elementarnih nepogoda”, istaknuo je.

Mi smo danas u dolini Neretve, Pločama, Metkoviću, Opuzenu, Komarni, da vidimo kako je krenuo početak radova na Pelješkom mostu, želimo se upoznati s bitnim aspektima za sve naše sugrađane u ovom dijelu Hrvatske, dodao je.

“Vidjet ćemo što možemo učiniti na boljoj prometnoj povezanosti, zapošljavanju, rješavanju pitanja koja se odnose na gospodarstvo,gospodarenje otpadom, zaštitu okoliša i gospodarske poticaje kroz sredstva iz državnog proračuna i EU-ovih fondova”, rekao je Plenković. (Hina)

Foto/screenshot/NovaTv

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI