Plenković: Europska komisija upoznata s odlukom Vlade za plaće u brodogradilištima

Plenković: Europska komisija upoznata s odlukom Vlade za plaće u brodogradilištima

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u petak u Dubrovniku kako je Europska komisija obaviještena o odluci Vlade RH kojom je omogućena plaća radnicima „Uljanika“ i „3. maja“.

Plenković je istaknuo kako Vlada nastoji pronaći rješenje o svim ključnim temama, bez obzira jesu li u programu Vlade ili nisu.

„Baš kao što sam im rekao na sastanku prije nekoliko dana, radnici ‘Uljanika’ i ‘3. maja’ dobili su plaće“, rekao je Plenković.

Plenković je komentirao mađarsku odluku o neizručenju Zsolta Hernadija Hrvatskoj unatoč odluci Europskog suda riječima kako nadležno ministarstvo još uvijek nije dobilo službenu dokumentaciju.

„Kad dobijemo dokumentaciju, reagirat ćemo sukladno zakonu i zaštiti hrvatskih interesa“, izjavio je Plenković.

Premijer nije htio dati komentar na jučerašnji intervju Ivice Todorića na Novoj TV.

U kontekstu projekta izgradnje Pelješkog mosta najavio je jačanje suradnje s NR Kinom.

„Projekt izgradnje Pelješkog mosta promijenio je odnos i pogled Kine prema Hrvatskoj. Iduće godine imat ćemo veliki sastanak u Hrvatskoj na razini premijera, kineskog te još šesnaest iz Srednje i Istočne Europe. Bit će to prilika i za bilateralni susret. Otvorili smo veliku novu komunikaciju“, istaknuo je premijer.

Osvrnuo se i na rezultate turističke sezone, ocijenivši je ‘jako dobrom’ te ‘još jednom rekordnom’.

„Očekujemo oko 4 do 5 posto više noćenja i dolazaka. Time smo premašili naše projekcije. Možemo očekivati 19 milijuna turista i 105 milijuna noćenja. To je za Hrvatsku ogroman broj. Vjerujem da ćemo ostvariti i veće prihode, zahvaljujući investicijama u turizmu, prošle godine od milijardu, a ove 840 milijuna eura. Bitno je raditi na održivosti ponude“, zaključio je Plenković. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI