Plenković u dogovoru s Bandićem šalje Vanđelića na Škare Ožbolt: HDZ – 365 odlučno postaje “Kvisko” Milana Bandića u Zagrebu

Plenković u dogovoru s Bandićem šalje Vanđelića na Škare Ožbolt: HDZ – 365 odlučno postaje “Kvisko” Milana Bandića u Zagrebu

Bliži se vrijeme teške političke odluke za Plenkovićev HDZ koji javnosti servira Damira Vanđelića kao mogućeg kandidata za gradonačelnika Zagreba. Kad malo bolje pogledamo pozadinu spin doktora u HDZ-u sve ide u korist Bandića i tako mu, gotovo sigurno, HDZ s Vanđelićem neće izmaknuti stolac u gradu Zagrebu. HDZ je dosad puno puta glumio oporbu dugovječnom gradonačelniku Zagreba što su građani prepoznali kao trik i prešutni dogovor Bandića i zagrebačkih HDZ-ovaca.

HDZ ne zaslužuje više povjerenje građana u Zagrebu jer ih trikovima želi obmanuti po ko zna koji puta i prešutno podržati Milana Bandića. Izgleda da se premijer i predsjednik HDZ-a Plenković pogubio ili se umorio od povlačenja za rukav zagrebačkih HDZ-ovaca koji su interesno povezani s gradskom vlasti i Bandićem pa je odlučio u dogovoru s Bandićem gurnuti Vanđelića u kampanju da smanji uticaj nezavisne kandidatkinje za čelno mjesto metropole Vesne Škare Ožbolt i time omogučiti Bandiću mogućnost da osvoji sedmi mandat u Zagrebu.

Na izbore u Zagrebu ne izlazi HDZ već Plenkovićeva stranka, HDZ- 365. Pa zar to nije poražavajuče za HDZ koji je nekada bio moćna državotvorna stranka, stranka pokreta svih Hrvata. Današnji HDZ je spao na pobjeđivanje konkurencije s najmanjom mogućom izlaznošću birača koristeći pandemiju koronavirusa u političke svrhe. Da ne spominjemo i kako plačaju ankete popularnosti. Sramotno i za Plenkovića i za HDZ.

HDZ-ov i Plenkovićev ostanak uz Bandića do zadnje sekunde znači da Plenković više nema nikakvih ambicija u Zagrebu te je zlonamjerno gurnuo Vanđelića u utrku da otme Vesni Škare Ožbolt što je više moguće za lakši prolaz Milana Bandića. HDZ je po ne znamo koji put ostao privezan pupčanom vrpcom uz Bandića i samim time što se tiče Zagreba, na izglednom putu su prema dnu, u dobru i zlu.

Cijela ova priča o Fondu za obnovu Zagreba od potresa i Vanđeliću ostati će zapamćena kao lansirna rampa HDZ -365 da zadrže politički utjecaj u glavnom gradu u suradnji s neumornim Milanom Bandićem.

Još se postavlja pitanje, zašto je Plenković ponizio novog predsjednika HDZ-a u Zagrebu i Gradske skupštine, Mislava Hermana, čovjeka koji bi kao novoizabrani predsjednik HDZ-a u glavnom gradu trebao biti kandidat za gradonačelnika i pokrenuti stvari za svoju stranku u gradu Zagrebu. Očito je Herman postavljen samo kao poslušnik i sluša kad Plenković kaže: mući, neću da čujem, “Ja” odlučujem. Sramota neviđena u HDZ-u grada Zagreba. Dakle, zagrebački HDZ i Bandić su do kraja zajedno u dobru i zlu, dok ih birači grada Zagreba ne rastave i pošalju u povijest gradske politike. Zato je za očekivati da će HDZ-365 opet ići s kandidatom koji će dobiti sramotni postotak glasova u Zagrebu jer su logični “Kvisko” Milana Bandića. Dakle, samo potres, potres i potres HDZ-ovog kandidata.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI