ANDREJ PLENKOVIĆ – STRATEG KOJI JE UČINIO DA HRVATSKI NAROD POSTANE CIJENJEN U SVJETSKOJ I EUROPSKOJ ZAJEDNICI

ANDREJ PLENKOVIĆ – STRATEG KOJI JE UČINIO DA HRVATSKI NAROD POSTANE CIJENJEN U SVJETSKOJ I EUROPSKOJ ZAJEDNICI

I dok se nižu kojekakve predizborne prognoze, Andrej Plenković smireno radi na tome da se vlast HDZ-a produži. Kao premijer Plenković je uistinu mnogo toga učinio a kao da se nešto urotilo protiv njega i slalo je sve moguće pošasti da se s njima uhvati u koštac. Sama pandemija koronavirusa koja nas je zadesila bila bi dovoljna da nanese jake glavobolje a onda je usred nje još Zagreb doživio katastrofalan potres i sve je to palo na leđa Plenkovićeve vlade.

Moramo priznati da je brod po jako uzburkanom moru kapetan Plenković vodio vješto. Valjalo je raditi na očuvanju zdravlja ljudi ali i poduzimati nešto kako bi se ublažile ekonomske posljedice pandemije. Ni jedan si premijer ne bi takvo što poželio u svom mandatu a kad bi to i očekivao ne bi baš mirno spavao.

Očito je da su sve mjere koje je poduzela vlada bile učinkovite i efikasne, a to je danas vidljivo. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja je imala najmanji broj zaraženih, a to kažu i svjetski lideri, zahvaljujući dobrom radu Nacionalnog stožera koji je formirala Vlada. Bez obzira na to hoće li Plenković i dalje sastavljati Vladu treba mu se dati priznanja za to.

Sada će mnogi kazati – Oho! Mangup je pretjerao. Ali možemo pretpostaviti da smo mu svi zadali dosta muke, a to je Plenković doista dobro sve podnio na svojim leđima.

Što je, konačno, jedan čovjek kao Plenković učinio za Hrvatsku? Bio je miran i sabran kao obično. Na njegovom se licu ništa nije primjećivalo da vapi za time kako pomoći svome narodu. Plenković je puno učinio za europsku perspektivu Hrvatske te nas visoko pozicionirao na svjetskoj sceni. Netko će kazati da se našao na šahovskoj tabli i da je sam vodio tešku igru o kojoj su ovisili svi, ali nikada nije ugrozio hrvatsku. Svi mi moramo sebi predočiti stanje stvari kakvo je bilo prije i kakvo je sada, nismo baš toliko glupi da ne vidimo stvarno stanje i muku koju mući Plenković. Nema toga što bi moglo posve izbrisati naš zdrav razum jer da Plenkovićeva vlada nije to sve tako odradila stigli bi nas zabrinjavajući nemiri po cijeloj Hrvatskoj.

Kriza je ujedno pokazala kako su neke promjene neminovne a iz toga će vjerojatno i Plenković izvući pouke. Ostaje da se vidi koliko će glasači honorirati a koliko će zamjeriti neke stvari, ali ostaje činjenica da se Plenković pokazao kao dobar premijer.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Ilustracija/ Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI