HRVATSKI PREMIJER Andrej Plenković s čelnicima sedam država o suzbijanju koronavirusa

HRVATSKI PREMIJER Andrej Plenković s čelnicima sedam država o suzbijanju koronavirusa

HRVATSKI PREMIJER i Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je u video-konferenciji s predsjednikom Cipra i premijerima Izraela, Italije, Rumunjske, Austrije, Mađarske i Bugarske posvećenoj mogućim zajedničkim aktivnostima na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je iz Vlade Republike Hrvatske a prenosi Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina).

Plenković je izvijestio Nicosa Anastasiadesa, Benjamina Netanjahua, Giuseppea Contea, Ludovica Orbana, Sebastiana Kurza, Viktora Orbana i Bojka Borisova o situaciji u Hrvatskoj u kojoj je trenutno dvanaest oboljelih u tri grada.

Istaknuo je kako je Hrvatska reagirala na vrijeme te objedinjenim djelovanjem svih resora pripremila niz mjera za zaštitu zdravlja i sigurnosti građana.

Predstavio je aktivnosti koje je Hrvatska poduzela na europskoj razini kao predsjedateljica Vijećem EU-a, podsjetivši na aktivaciju Integriranog mehanizma za odgovor na krizu 28.siječnja i iniciranje izvanrednih sastanaka Vijeća ministara zdravstva EU-a 13. veljače i 6. ožujka te koordinacije ministara financija EU-a.

Istaknuo je potrebu bliske suradnje među državama i usklađenog pristupa u provedbi svih odgovarajućih mjera za suzbijanje koronavirusa.

Predsjednici vlada i država naglasili su važnost jačanja medicinske i znanstvene suradnje kako bi se čim prije pronašlo cjepivo, kao i dodatno unaprijedili brzi testovi za otkrivanje zaraze. Založili su se i za daljnju koordinaciju svih aktivnosti te razmjenu najboljih iskustava u sprječavanju širenja zaraze.

Uz premijera Plenkovića u video-konferenciji sudjelovao je Nacionalni stožer civilne zaštite predvođen predsjednikom Stožera  ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: PRESS VLADA RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI