Plenković: Sutra ćemo predstaviti nove mjere, vrijedit će do Božića – Razmatra se mogućnost obveznog cijepljenja

Plenković: Sutra ćemo predstaviti nove mjere, vrijedit će do Božića – Razmatra se mogućnost obveznog cijepljenja

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je da će u četvrtak predstaviti mjere za suzbijanje širenja koronavirusa.

“Sutra ćemo govoriti o mjerama, ministar Božinović trenutno ima konzultacije sa županima na tu temu i sutra ćemo to predstaviti javnosti”, izjavio je Plenković novinarima u Saboru.

Mjere će trajati do pred Božić, a mogu trajati i dulje budu li to epidemiolozi tražili. Nije htio otkriti hoće li se u potpunosti zatvoriti ugostiteljski objekti.

Za očuvanje radnih mjesta do kraja godine više od osam milijardi kuna

Za one koji eventualno neće moći raditi zbog epidemioloških mjera rekao je da će se naći rješenje, rekao je.

Napomenuo je da su kroz cijelu krizu pokazali da vode računa o privatnom sektoru i poduzetništvu kojima će za očuvanje radnih mjesta do kraja godine biti isplaćeno više od osam milijardi kuna.

Vezano za cijepljenje rekao je da je to tema koja u internetsko doba dobiva razne dimenzije, drukčije nego prije, a smatra da je “svatko tko razumno gleda na posljedice covida-19 spreman dati povjerenje stručnjacima i liječnicima”, a država će, dodao je, osigurati dovoljan broj cjepiva, posebice za najranjivije skupine te će razmotriti mogućnosti kako pristupiti toj temi koja nije jednoznačna.

Očekuje da će biti puno onih koji će cijepljenje dovoditi u pitanje i naveo primjer od prije dvije godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje neki roditelji nisu htjeli cijepiti djecu dok se nisu pojavile ospice.

Razmatra se mogućnost obveznog cijepljenja

Budući da je, kada se govori o koronavirusu, riječ o izrazito opasnom virusu, razmatraju sve što je u interesu Hrvatske pa i mogućnost obveznog cijepljenja. No, napomenuo je da nije bilo nikakvog zaključka. Vezano za raspravu u Hrvatskom saboru za izglasavanje nepovjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koja je u tijeku, premijer je rekao kako očekuje da će se u petak u Saboru potvrditi da Ćorić ostaje ministar.

Izvor: Hina/Vlada/ Foto: Press/ Vlada RH
KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI