STOŽER HDZ-A PODBACIO: Plenković gleda kako mu se iz vlastitih redova puca u leđa?

STOŽER HDZ-A PODBACIO: Plenković gleda kako mu se iz vlastitih redova puca u leđa?

Kako će HDZ pobijediti sam sebe, tako bi  mogao biti naslov ovog osvrta koji otkriva nemoguće stvari koje se događaju na početku predizborne kampanje. I dok Plenković krivi Škoru da mu odnosi glasove i mandate, možda nema ni pojma kako mu najveća prijetnja dolazi iz njegovih redova. Štoviše mišljenje dolazi od članova HDZ-a i mnogih drugih da ga najviše minira njegov najbliži suradnik Gordan Jandroković.

Sve ovo bi možda ostalo nezapaženo da nema očajnih glasova s terena, a terenci najbolje znaju što se događa jer su u prvim borbenim redovima.

Moramo podsjetiti na to kako nema one složnosti i entuzijazma koji smo bilježili u vrijeme kad je HDZ vodio Tomislav Karamarko. Sada je to jedna sasvim druga priča u kojoj je primjerice, osobama s liste onemogućeno da vode svoje kampanje, a iza tog stoji izborni stožer i najdugovječniji HDZ-ovac tajnik stranke Gordan Jandroković. Njemu je očito u cilju da promijeni još jednog predsjednika jer sve što radi najviše će štetiti Andreju Plenkoviću.

I dok Plenković traži u susjedstvu svoje neprijatelje i gleda kako se tope budući mandati ni ne sluti kako mu se iz vlastitih redova puca u leđa. Stoga nije čudno da na anketama možemo vidjeti kako HDZ polako odlazi u opoziciju a Domovinski pokret Miroslava Škore i Restart koalicija polako jačaju.

Ima li vremena uopće da se nešto promijeni do izbora? Ima ako se nešto radikalno promijeni, ali to sigurno ne možemo očekivati. Jer da je drugačije ovo se ne bi ni događalo. Ovako će Plenković za sve moći zahvaliti svom tajniku stranke Jandrokoviću. Samo je pitanje kome to odgovara da HDZ bude opozicija.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI