Plenković ističe važnost suradnje srednje i istočne Europe za reaktivaciju turizma

Plenković ističe važnost suradnje srednje i istočne Europe za reaktivaciju turizma

Premijer Andrej Plenković kazao je na videokonferenciji s kolegama iz Srednjoeuropske inicijative (SEI) da je dobra suradnja država srednje i istočne Europe važna za ukidanje prometnih ograničenja i reaktivaciju turizma, objavio je u petak njegov ured.

Plenković je “istaknuo važnost dobre suradnje između država srednje i istočne Europe u osiguravanju protočnosti za promet roba i kretanje ljudi, kao i u pogledu korištenja preporuka Europske komisije o postupnom ukidanju prometnih ograničenja i reaktivaciji turizma”, stoji u priopćenju.

Na sastanku se razgovaralo o zdravstvenim, ekonomskim i socijalnim posljedicama pandemije te o mjerama koje će ublažiti utjecaj koronavirusa na stanovništvo.

Usvojena je zajednička izjava o solidarnosti i suradnji članica SEI-a  pri suočavanju s izazovima koje je izazvala pandemija.

Sastanku su prisustvovali i glavni tajnik SEI-a Roberto Antonione, europski povjerenik za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi, regionalni direktor WHO-a za Europu Henri P. Klube te predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj Suma  Chakrabarti.

Članice SEI-a su Albanija, Bjelorusija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Crna Gora predsjeda Srednjoeuropskom inicijativom u 2020. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI