Plenković odbacio tvrdnje o hrvatskoj špijunskoj aferi u BiH nazvavši ih besmislicom

Plenković odbacio tvrdnje o hrvatskoj špijunskoj aferi u BiH nazvavši ih besmislicom

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je u četvrtak “besmislicom i kreativnom manipulacijom” navodnu špijunsku aferu po kojoj su hrvatska obavještajna služba te hrvatski diplomatski predstavnici vrbovali radikalne islamiste u Bosni i Hercegovini kako bi se potvrdila teza vlasti u Zagrebu da se u BiH kriju tisuće ekstremista.

“Riječ je o kreativnoj manipulaciji. SOA je već dala priopćenje i u cijelosti odbacila te insinuacije. To je jedna besmislica koju u cijelosti odbacujem”, rekao je premijer Plenković u Neumu, gdje je sudjelovao na skupu posvećenom inicijativi za izmjenom Ustava u BiH.

Po riječima premijera Plenkovića, još su veća besmislica tvrdnje da su i hrvatski diplomatski predstavnici bili uključeni u navodnu špijunsku aferu. “Involviranje hrvatskih diplomatskih predstavnika je još veći nonsens. Oni su tu da rade svoj posao, a ne da se bave bilo čim drugim. Odbacujem obje te teze”,rekao je hrvatski premijer.

Plenković je istaknuo da se Hrvatska bori protiv terorizma i u toj borbi surađuje s BiH, koju smatra partnerom.

“Sva naša suradnja s tijelima u BiH koje se bave ovom temom, a to su protuterorističke aktivnosti i razmjena informacija, redovita je i trajna. Koliko znam, naša agencija je tražila od bosanskohercegovačke strane da se očituje o ovim navodima i da dobijemo širu sliku”, dodao je Plenković.

Premijer Plenković je osudio i okupljanje četnika u Višegradu.

“Osuđujem četničko okupljanje i to je jako loše. Takve organizacije su neprihvatljive, remete pomirenje i suradnju, napose štete zemlji u perspektivi Europske unije”, rekao je Plenković komentirajući okupljanje tijekom proteklog vikenda.

Autor/Hina/Totalno.hr/Foto/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI