Plenković: Tuđman je imao projekt – slobodna, neovisna i samostalna Hrvatska

Plenković: Tuđman je imao projekt – slobodna, neovisna i samostalna Hrvatska

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak u Središnjici HDZ-a da je prvi predsjednik stranke i prvi predsjednik Republike dr. Franjo Tuđman imao jedan projekt koji se zvao – slobodna, neovisna i samostalna Hrvatska.

„Svaka od ovih slika evocira svima nama dobro poznate najbitnije trenutke moderne hrvatske povijesti. Povijesti u kojoj je dr. Franjo Tuđman predvodio hrvatski narod, pridonio stvaranju hrvatske države i oslobađanju okupiranih područja, pridonio mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja i pomirbi unutar hrvatskog naroda te pridonio stvaranju, i dalje najjače političke stranke u zemlji – HDZ-a”, rekao je Plenković otvarajući izložbu pod nazivom „Tuđman – sve za Hrvatsku” u Središnjici HDZ-a.

Na izložbi u povodu 20. obljetnice smrti utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana izložene su fotografije i izborni plakati iz vremena HDZ-a dok je Tuđman bio predsjednik.

Plenković je rekao da se s ponosom prisjećaju dr. Tuđmana i tri desetljeća velikih postignuća za hrvatsku državu i narod.

„Predsjednik Tuđman imao je jedan projekt a taj projekt se zvao – slobodna, neosvisna i samostalna Hrvatska. Hvala mu na tome”, naglasio je.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice “dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica rekao je kako dobro pamte ključnih deset godina stvaranja hrvatske države u kojima su riješili sva strateška pitanja Hrvata, istaknuvši kako sve što danas rade počiva na temeljima koji su postavili zajedno s predsjednikom Tuđmanom.

„U tome smo dosljedni, u tome smo jednako uporni kao što je bio i Tuđman kada je stvarao hrvatsku državu i u tome nećemo posustati”, poručio je Kapulica.

Predsjednik HDZ-a, upitan za komentar činjenice da Tuđmanovi sinovi – Stjepan i Miroslav Tuđman, iako članovi stranke, podržavaju različite predsjedničke kandidate kratko je rekao: ‘Oni su jasno rekli svaki svoje’.

HDZ-ov saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman izjavio je u utorak da je Kolinda Grabar-Kitarović jedina od svih kandidata ima znanja i umijeće za poziciju predsjednice Republike. Stjepan Tuđman u nedjelju je došao na predizborni skup Miroslava Škore jer smatra da je on najkvalitetniji kandidat. (Hina)

Foto: HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI