Plenković: Naši rukometaši su se sjajno borili

Plenković: Naši rukometaši su se sjajno borili

Nismo uspjeli ući u polufinale, borili smo se, a meni se čini da je večeras Francuska puno lakše davala golove od hrvatske reprezentacije, izjavio je hrvatski premijer nakon polufinala EURA Hrvatska – Francuska (27-30) u Zagrebu.

Svi smo došli tu puna srca sa željom da bodrimo naše igrače. Mislim da smo igrali solidno, borili se. Međutim, večeras je Francuska lakše postizala golove, a onda je bilo teško pobijediti. Bili smo blizu, ali kad se ‘lomila’ utakmica francuski golmani su obranili nekoliko šutova. Nisam baš oduševljen našom igrom bez golmana, pogotovo kada primite četiri-pet golova onda je to dosta teško nadoknaditi. Naravno, čestitke ekipi, borili su se, atmosfera je bila super… To je sport, rekao je Plenković koji se osvrnuo i na čitavo EP kojemu je Hrvatska domaćin:

-Svaka čast igračima i treneru, pružili su nam divnih 10-15 dana u Hrvatskoj uz rukomet.

Nismo uspjeli ući u polufinale, borili smo se, a meni se čini da je večeras Francuska puno lakše davala golove od hrvatske reprezentacije, izjavio je hrvatski premijer.

Premijer Plenković je utakmicu odgledao u društvu predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića, ministra obrane Damira Krstičevića, ministrice Regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac, ministrice Pečinović-Burić,ministra rada Marka Pavića, državne tajnice Janice Kostelić i njemu bliskih suradnika.

Francuzi su se odvojili nakon 7-7 i više ih nismo mogli sustići. Došli smo vrlo blizu, na gol zaostatka, ali je francuski vratar imao nekoliko obrana, a potom smo primili par golova iz kontri. Naši rukometaši su se sjajno borili, ozračje u dvorani je bilo sjajno. To je sport, ponekad se i gubi. Čestitam igračima i izborniku, kazao je hrvatski premijer.

Autor/H/B.B./Foto/FaH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI