HOĆE LI HDZ I PLENKOVIĆ RAZUMIJETI DA TREBAJU SAMOSTALNO NA IZBORE DA POKAŽU SVU SVOJU MOĆ!?

HOĆE LI HDZ I PLENKOVIĆ RAZUMIJETI DA TREBAJU SAMOSTALNO NA IZBORE DA POKAŽU SVU SVOJU MOĆ!?

U zadnje vrijeme dogodilo se nekoliko značajnih događaja koji ne samo da otvaraju mogućnost nego i traže da se preispita politička snaga HDZ-a. Hrvatska se nalazi pred vrlo teškim problemima koje mora riješiti. Pravo Andreja Plenkovića bilo bi da odlučuje o sastavu izbornih lista ali i da dobro razmotri sve argumente te da bude svjestan svoje odgovornosti za budućnost te stranke.

Postoji jedna varijanta koju mnogi zanemaruju a pokazat će se, ako se ostvari, kao pobjednička. Dok se na sve strane traga za koalicijskim partnerima, mišljenja smo da bi HDZ trebao na izbore izaći samostalno, bez ikakvih partnera. U tom slučaju hrvatski premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković bi trebao napraviti samo jednu, ali vrlo važnu stvar. Treba potaknuti inicijativu da se rehabilitiraju svi neopravdano zapostavljeni članovi stranke. Tako jedinstven HDZ mogao bi računati i na šezdeset i pet saborskih mjesta što bi mu omogućilo da lakše privuće ostatak nezavisnih pa i HSLS ako uopće osvoje mandat i eto, da vlada samostalno.

Ova generacija HDZ-ovaca, i pored svih problema spada u najsretniju generaciju jer imaju sreću živjeti u iznimno burnim političkim vremenima gdje HDZ uspješno pliva unatoč svim napadima SDP-a i ljevice u Hrvatskoj. Sustavno se medijskim terorom, nevladinih udruga, obavještajnih službi i novih tehnologija ljude onemogućava da misle svojom glavom. Plasiraju se laži, iluzije, interesi postaju stvarnost i samim time HDZ-ovci počinju prihvačati istinu kad se nađu stjerani u sami kut svoje mračne političke prošlosti. Sve to treba ostaviti iza sebe i pružiti ruku pomirenja jedni prema drugima.

Taktika za parlamentarne izbora, smatra dio izvora HDZ-a, trebala bi ići u smjeru angažmana i ostalih HDZ-ovih disidenata ako Plenković želi da HDZ dobije izbore. Vjerujemo da će narednih dana biti trezvenosti i pravednosti kod onih koji takve odluke mogu sprovesti. Progledaju li na vrijeme izbori će za HDZ biti laka igra.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI