Premijer i šef HDZ-a Plenković: Vlada u Splitu – “snažna projektna i financijska poruka”

Premijer i šef HDZ-a Plenković: Vlada u Splitu – “snažna projektna i financijska poruka”

Premijer Andrej Plenković istaknuo je u petak da Vlada na sjednici u Splitu donosi odluke o nizu projekata značajnih za taj grad i Splitsko-dalmatinsku županiju, u vrijednosti gotovo dvije milijarde kuna, što je snažna projektna i financijska poruka tom području.

“Sve što radimo, radimo u duhu partnerstva i suradnje”, rekao je Plenković i podsjetio da je to već peta sjednica Vlade za njegova mandata koja se održava izvan Zagreba.

Na sjednici u splitskoj Banovini bili su svi članovi Vlade, saborski zastupnici iz Splitsko-dalmatinske županije, a kao domaćini na početku sjednice nazočnima su se obratili župan Blaženko Boban (HDZ) i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ), koji su ocijenili da će ova sjednica biti točka preokreta i jamstvo za razvoj tog prostora, kako bi postao motor razvoja za južnu Hrvatsku.

“Vlada zasjeda u Splitu nakon punih 14 godina”, rekao je Boban najavljujući velike prometne infrastrukturne županijske projekte, poput tunela kroz Kozjak i tunela Ravča – Drvenik, te brze ceste Zagvozd – Imotski i Dugopolje – Sinj.

Kao glavni cilj najavio je projekt održivog turizma, produžetka turističke sezone i povezivanje Zagore s priobaljem.

Uoči blagdana Sv. Dujma u splitskom HNK-u je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Vlada je prethodno objavila kako će pokrenuti aktivnosti radi uvrštenja na listu strateških projekata nekoliko projekata, a o njima će biti usvojeni i zaključci o realizaciji. To su novi ulaz u Split – čvor Vučevica na A1 – tunel Kozjak – čvor na DC8 – Trajektna luka Split i projekt povezivanja brzom prigradskom željeznicom kolodvora Split, u trajektnoj luci Split (Istočna obala), sa Zračnom lukom Split te izgradnja intermodalnog čvora novog glavnog kolodvora Split (Kopilica); projekt nove multimodalne platforme Splitske aglomeracije Solin – Stobreč – Dugi Rat – Omiš. Usvojit će među ostalim zaključak u vezi sa sanacijom odlagališta otpada Karepovac, kao i u vezi s projektom izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lećevica. Vlada će donijeti i više odluka o darovanju nekretnina u vlasništvu države.

VIDEO: Premijera Plenkovića i ministre kod zgrade Banovine dočekali prosvjednici iz Dalmacijavina koji su im skandirali “Živjela Hrvatska” i “Javi se”

Autor/H/B.B./Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI