HOĆE LI PLENKOVIĆ PUSTITI DA KUHINJA HDZ-a PUŠTA SPINOVE ILI ĆE PRESIJEĆI I SKLOPITI PAKT S KARAMARKOM I ŠKOROM?

HOĆE LI PLENKOVIĆ PUSTITI DA KUHINJA HDZ-a PUŠTA SPINOVE ILI ĆE PRESIJEĆI I SKLOPITI PAKT S KARAMARKOM I ŠKOROM?

Po svemu sudeći se bližimo izborima i brže nego što smo mislili i očekivali. Karte se već naveliko slažu na svim stranama a u HDZ-u kao da muku muče i osjećaji se miješaju od onoga da će biti to sjajna pobjeda pa do onog najgoreg da će stranka preći u oporbu. Sve su opcije moguće ali postoje stvari koje bi svakako mogle usmjeriti događaje u dobrom pravcu.

U krivom pravcu ih za sada vode razno razni spinovi koji se pojavljuju tu i tamo, a plasirani su prije svega iz kuhinje Jandrokovića, Kopala i još nekih. O čemu se zapravo radi? Radi se o tome da treba naći dobrog i sigurnog koalicijskog partnera za HDZ kojeg za sada nema na vidiku. Spinovi idu u pravcu Domovinskog pokreta Miroslava Škore koji bi bio dobar koalicijski partner ali neki bi Škoru bez Mosta, a to će izgledno biti teško ostvariti.

Ima jedna formula koja bi šefu HDZ-a Plenkoviću mogla donijeti veliki plus i bezbrižne snove. Jednostavno bi se Plenković i Karamarko trebali pomiriti a ruku pomirenja bi trebali pružiti i drugi hadezeovci. U slučaju da Karamarku vrate njegovo nepošteno oduzeto dostojanstvo u HDZ-u tek bi onda mogao HDZ računati na suradnju sa Škorom. A upravo spinovi koji se šalju imaju zadatak da se to s Karamarkom ne dogodi.

Plenković bi trebao poduzeti taj korak pomirenja jer time ne može ništa izgubiti a može puno toga dobiti. S dobivanjem Karamarka mogao bi u paketu dobiti i Škoru pa nam eto ponovo domoljubne ekipe a SDP neka se ždere. Sve ostaje vidjeti hoće li Plenković povući dobar i pametan potez ili će pustiti da se spinovi šire i time izazvati kontraefekt i izgubiti parlamentarne izbore. Na njemu je da odluči!

Tekst i foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI